Työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lu

Tornion kaupunki on mukana työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lus­sa, jossa tavoitteena on asiakkaiden mah­dol­li­sim­man nopea työl­lis­ty­mi­nen.

Etusivu » TYÖ JA ELINKEINOT » Työllisyyspalvelut » Työllisyyden kuntakokeilu

Työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lu

Tornion kaupunki on mukana työllisyyden kuntakokeilussa. Kuntakokeilu alkoi 1.3.2021 ja päättyy 31.12.2024. Työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvat Lapissa myös Kemijärvi, Rovaniemi ja Sodankylä, jotka yhdessä muodostavat Rovaniemen seudun kuntakokeilualueen.

Kuntakokeilun aikana Tornion kaupunki auttaa asiakkaita työllisyyteen ja työllisyyspalveluihin liittyvissä asioissa TE-toimiston sijasta.

Kuntakokeilun palvelunumero palvelee arkisin klo 13-15, p. 040 572 6868. 

Ketkä ovat kun­ta­ko­kei­lun asiakkaita?

Kuulut kuntakokeilun asiakkaaksi, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja kotikuntasi kuuluu alueelliseen kuntakokeiluun sekä olet työtön, lomautettu, työllistettynä oleva tai olet työllistämistä edistävässä palvelussa ja kuulut johonkin seuraavista ryhmistä:

  • sinulla ei ole oikeutta an­sio­päi­vä­ra­haan vaan saat työ­mark­ki­na­tu­kea tai pe­rus­päi­vä­ra­haa Kelasta
  • äi­din­kie­le­si on muu kuin suomi, ruotsi tai saame tai kan­sa­lai­suu­te­si on muu kuin Suomi
  • olet alle 30-vuotias.

Asiakkuus työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lus­sa

Siirtyminen kuntakokeilun asiakkaaksi tapahtuu automaattisesti. Sinun ei siis tarvitse olla itse yhteydessä alueesi työllisyyden kuntakokeiluun tai TE-toimistoon asiakassiirron vuoksi, vaan työllisyyskokeilusta ollaan sinuun ensin yhteydessä.

Kuntakokeilun tavoitteena on tukea asiakkaiden työllistymispolkujen eteenpäin viemistä, ja avainasemassa on työnhakijoiden yksilöllinen palvelu. Kokeilun asiakasvastaava kartoittaa tilanteen kanssasi, tukee sinua työnhaussa ja neuvoo sinua työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa.

Kokeilu ei tuo sinulle lisävelvoitteita. Työttömän työnhakijan lakisääteiset velvoitteet ovat samat sekä TE-toimiston että kuntakokeilun asiakkaille.

Kuntakokeilu vastaa palveluistasi, mutta käytössäsi ovat myös Oma asiointi -palvelu sekä valtakunnalliset TE-puhelinpalvelut.

Linkkejä TE-palveluiden sivuille

Yleiset linkit

Hyödyllisiä sivustoja Suomeen tulleelle/ko­tou­tu­jal­le: