Eläinlääkintä ja eläinsuojelu

Meri-Lapin ympäristöpalvelut vastaa tuotantoeläinten, hevosten ja lemmikkien eläinlääkäripäivystyksestä ja perusterveydenhuollosta Tornion ja Kemin kaupunkien sekä Tervolan, Simon ja Keminmaan kuntien alueella.

Pieneläinpotilaat hoidetaan ajanvarauksella (ks. puhelinaika). Kiireellisissä tapauksissa aika järjestetään samalle päivälle, muissa tapauksissa niin pian kuin mahdollista. Potilaat pyritään hoitamaan arkisin virka-ajan puitteissa (klo 816). Arkiajan ulkopuolella toimii päivystys kiireellisiä tapauksia varten (ks. päivystys).

Puhelinaika

Sairas- ja tilakäyntien tilaaminen, vastaanottoajan varaaminen ja puhelinneuvonta arkiaamuisin klo 8–9 eläinlääkärien matkapuhelinnumeroissa.

Muina aikoina yhteydenotot kiireellisissä asioissa. Jos ette heti tavoita eläinlääkäriä, jättäkää viesti puhelinvastaajaan, teille soitetaan takaisin.
Eläinlääkäreiden puhelinnumeroihin ei tule lähettää tekstiviestejä, koska viestit eivät aina kulkeudu perille, jos puhelin on esimerkiksi kiinni tai liittymästä on soitonsiirto toiseen numeroon. Ääniviestejä voi jättää vastaajaan.

Päivystys

Arkiajan ulkopuolella päivystää yksi alueen eläinlääkäreistä koko viiden kunnan muodostamalla päivystysalueella (Tornio, Tervola, Keminmaa, Simo, Kemi). Päivystys on tarkoitettu välitöntä hoitoa vaativia sairastapauksia varten. Puhelinneuvonta ja muut kiireettömät asiat, kuten pitkäaikaissairauksien hoito, keskitetään arkiaikaan.

Puhelut ohjautuvat päivystävän eläinlääkärin puhelimeen soitonsiirrolla, joten tekstiviestit eivät siirry.

Eläinlääkäripäivystysnumero on 0600 19030 (maksullinen).

Arkipäivinä klo 15–21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21 (1,52€/min).

Yöaikana klo 21–08 (3,56€/min).

 

Eläinlääkärit ja toimipisteet

Tornion vastaanotto

Kivirannantie 3, Tornio

Hanna Kurg
kunnaneläinlääkäri
p. 0400 393 391

Kirsten Köpke
kunnaneläinlääkäri
p. 0400 363 901

Roosa Malinen
kunnaneläinlääkäri
p. 040 1811 588

Erja Alamäki
klinikkaeläintenhoitaja

Tervolan vastaanotto

Konepajantie 2, Tervola

Paula Kurth
kunnaneläinlääkäri
p. 040 195 9067

Saana Manninen
kunnaneläinlääkäri
p. 0400 363 691

Hanne Muotka
klinikkaeläintenhoitaja

Simon vastaanotto

Ratatie 6, Simo
p. 050 388 1824

Laura Liimatta
kunnaneläinlääkäri

Pia Vääräkangas
klinikkaeläintenhoitaja

 

Eläinsuojeluasioissa ja muissa valvonta-asioissa voi ottaa yhteyttä eläinlääkäreihin puhelimitse tai sähköpostitse osoitteeseen valvontaelainlaakari (at) tornio.fi.

Sivun alkuun