Puuluodon ur­hei­lu­kes­kus

Puuluodon ur­hei­lu­kes­kus tarjoaa lii­kun­ta­mah­dol­li­suuk­sia sekä kesällä että talvella.

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Liikunta » Ulkoliikuntapaikat » Puuluodon urheilukeskus

Puuluodon ur­hei­lu­kes­kus

Puuluodon urheilukeskuksen hoidetut reitit ja kentät tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet ulkoliikuntaan sekä kesällä että talvella. Talvisin Puuluodossa on 1–5 kilometrin mittaiset, valaistut ladut. Pisimmällä viiden kilometrin reitillä korkeusero on 18 metriä ja kokonaisnousu 129 metriä. Lisäksi Puuluodosta vedetään 3,3 kilometrin valaisematon yhdyslatu Kokkokankaalle ja edelleen Tornion ja Haaparannan latuverkkoon.

Puuluodossa on myös noin 4,5 kilometrin mittainen polkujuoksureitti, joka on merkitty oransseilla aurauskepeistä tehdyillä 30 cm:n pituisilla putkimerkinnöillä, kolmella opastetaululla, kilometritolpilla ja useilla kulkusuuntaa osoittavilla puisilla merkinnöillä. Reitti on matalan kynnyksen reitti ja kulkee alkunousun jälkeen vaihtelevassa, melko tasaisessa maastossa polkuja ja huoltoreittejä pitkin. Polku soveltuu kuljettavaksi lenkkareilla. Tornion Latu ja Polku huolehtii reitin kunnossapidosta.

Kuntoradan ja hiihtolatujen lisäksi Puuluodossa on jalkapallokenttiä, joista yksi on tekonurmialustalla. Puuluodossa järjestetään kesäisin muun muassa jalkapallon junioritoimintaa.

Puuluodon tilavarauksista vastaa Tornion kaupungin liikuntatoimi ja liikuntapaikkojen kunnossapidosta Tornion kaupungin teknisten palveluiden kunnossapitoyksikkö.