Ajankohtaiset näyttelyt

Tornionlaakson museon perusnäyttely Kohtaamisia rajalla – Möten på Gränsen esittelee Tornionlaakson kulttuuria ja historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin.

Yhteinen jokilaaksomme osiossa käsitellään tornionlaaksolaisten yhteisiä juuria. Rajan läheisyys ja sen vaikutus ovat esillä näyttelyssä monin eri tavoin. Näyttelyssä käsitellään myös ilmiöitä, jotka näkyvät arkipäivässä: ruokakulttuuria, paikallista identiteettiä, alueen kieliä ja murteita. Kaupunkimme rajalla osio avaa puolestaan Tornion ja Haaparannan kaupunkien vaiheita ja elämää. Lisäksi esitellään alueen teollisuutta sekä uudemman ajan ilmiöitä kuten joppausta ja turismia.

Museossa on vaihtuvia näyttelyitä vuosittain 2–5 kpl, joista osa on maakuntamuseon omaa tuotantoa. Näyttelyt liittyvät toimialueen historiaan ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Vaihtuvien näyttelyiden yhteydessä museolla on tarjolla oheisohjelmaa muun muassa työpajoja ja luentoja.

 

Näyttelykalenteri 2021

 

KOLME KUSTAAN KAUPUNKIA – Juhlanäyttely 400
12.1.–8.8.2021

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden näyttely esittelee Tornion, Luulajan ja Piitimen historiaa neljältä vuosisadalta 1600-luvulta 1900-luvulle.

Yhteistyössä Tornionlaakson museo, Norrbottens museum, Piteå museum, Tornion kaupunki, Luulajan kunta, Piitimen kunta, sekä Luleå tekniska universitet.

Työpaja koululaisille ja verkko-opastuksia

KUSTAA II AADOLF
27.8.2021–15.1.2022

Näyttely kertoo Tornion perustajan Kustaa II Aadolfin elämästä.

Työpaja koululaisille

 

JOULUTOIVE / LASTEN JOULU MUSEOSSA
20.11.2021–19.1.2022

Jouluista tekemistä lapsille

 

 

Sivun alkuun