Nuoret vaikuttajat

Torniolaiset lapset ja nuoret voivat vaikuttaa oman elinympäristönsä kehittämiseen esimerkiksi kunnallisaloitteilla, oppilaskuntatoiminnassa ja järjestötoiminnassa. Aloitteita, palautetta ja parannusehdotuksia jokainen voi laittaa joko palauteboxiin, joka löytyy sivussa vasemmalla olevasta palkista. Lisäksi voit nykäistä nuorisoneuvoston edustajia hihasta; jokaiselta Tornion koululta löytyy tällä hetkellä edustaja, taikka edustajia. Tietysti nuoriso-ohjaajia tavatessasi voit myöskin kertoa asiasi, he työskentelevät sinua varten.

Vaikuttamismahdollisuudet aukeavat 14-29-vuotiaille nuorille Tornion nuorisoneuvoston kautta. Nuorisoneuvosto, tutummin nune, on nuorten muodostama neuvosto, joka tuo ideoitaan ja ehdotuksiaan kaikkien kuuluville, tekee aloitteita tärkeinä pitämistään asioista, seuraa kaupungissa tehtävää päätöksentekoa sekä aktivoi nuoria herättämään keskustelua yhteiskunnallisista asioista.

Oppilaskuntatoimintaa kehitetään Nuorisotiedotuspiste aaltosen kautta.

Nuorisoneuvosto

Tornion nuorisoneuvosto, eli Tornion nune, on tarkoitettu 13 – 25-vuotiaille torniolaisille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan oman kaupungin nuorten asioihin. Tornion nune toimii aktiivisesti ja kokouksia pidetään vähintään kerran kuussa, joiden kautta nune antaa muille kaupungin päätöselimille lausuntoja, huomioita ja aloitteita nuorten näkövinkkelistä. Tornion nuorisoneuvostolla on edustaja puhe- ja läsnäolo-oikeudella Tornion kaupunginvaltuustossa, elämänlaatulautakunnassa, ja nuorten ohjaus- ja palveluverkostossa. Sen lisäksi nune on ollut mukana erilaisissa tapahtumissa ja foorumeissa.

Miten mukaan nuorisoneuvoston toimintaan?

Tornion nunen kokoukset ovat kaikille avoimia, ja niistä tiedotetaan Tornion nunen somekanavilla, joten kokouksiin voi tulla kuunteluoppilaaksi jos haluaa tutustua toimintaan ensin. Tornion nuorisoneuvosto järjestää jokaisella Tornion koululla vaalit aina kahden vuoden välein. Vaalien ajankohtana löydät koulultasi ohjeet ehdokkaaksi asettumiseksi. Silloin kun ehdokkaita on vain muutama, ei vaaleja tarvitse koululla järjestää. Jos ehdokkaita on kolme tai useampi, on vaalit järjestettävä.

Nuorisoneuvoston toimihenkilöt:

Tukiaikuinen Nuoriso-ohjaaja Jan-Mikael Hakomäki puh. 050-576 0498 ja sähköposti: jan-mikael.hakomaki(at)tornio.fi
Puheenjohtaja Lauri Kvist sähköposti: Lauri lauri.valtteri.lk(at)gmail.com
Varapuheenjohtaja Aleksandra Nenonen sähköposti: aleksandra.nenonen(at)gmail.com
Sihteeri Aada Sankala sähköposti: aada.sankala1(at)gmail.com
Edustaja kaupunginvaltuustossa: Lauri Kvist
Edustaja elämänlaatulautakunnassa: Sofia Rahkonen
Edustaja monialaisessa nuorten ohjaus- ja palveluverkostossa: Mette Marin

Tornion nuorisoneuvostolla on some-tilejä, joiden kautta pysyt mukana nykyisestä päätöksenteosta. 

Seuraa meitä somessa:
Instagram
Snapchat
Sähköposti

 

 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun