Jätehuolto

Kemin, Keminmaan, Tervolan, Tornion ja Ylitornion alueella kunnan vastuulla olevia jätehuollon palvelutehtäviä hoitaa kuntien omistama Perämeren Jätehuolto Oy. Jätehuoltoviranomaisena toimii Perämeren jätelautakunta. Jätehuoltoa valvoo Meri-Lapin ympäristöpalvelut.

Tornion kaupungin alueella samoin kuin Keminmaan, Tervolan ja Ylitornion kunnissa on kiinteistön haltijan kilpailuttama jätteenkuljetus eli jokainen kiinteistö tilaa jätteenkuljetuksen suoraan jätteenkuljetusyritykseltä. Kemin kaupungissa on kunnan kilpailuttama jätteenkuljetus ja jätteenkuljetusta hallinnoi Perämeren Jätehuolto Oy.

Jätehuollon perusmaksut, Kemin astiakohtaiset jätteenkuljetuksen maksut sekä jätteiden vastaanottohinnat jätekeskus Jäkälässä ja ekoasemilla löytyvät jätetaksasta.

Jätteiden vastaanottopaikkojen tietoja löytyy sivulta kierratys.info.

 

Jätehuollon palvelutaso

Perämeren jätelautakunnan alueella on aloitettu jätehuollon palvelutason laatiminen. Palvelutason laatimisen pohjaksi järjestetyn aloitusseminaarin ja alueen kaikille asukkaille tehdyn kyselyn pohjalta on laadittu jätehuollon palvelutason luonnos. Luonnoksesta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja Perämeren jätelautakunnalle 29.11.2019 asti (os. Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio tai jatelautakunta (at) tornio.fi.

Perämeren jätelautakunnan päätös koskien kyselyn tuloksia ja jätehuollon palvelutason nähtävillä oloa

Luonnos Perämeren jätehuollon alueen palvelutasoksi

Sivun alkuun