Elin­kei­no­pal­ve­lut

Tor­nio­Ha­pa­ran­da on kan­sain­vä­li­nen koh­taa­mis­paik­ka. Kaupunkien uusi ydin­kes­kus­ta kasvaa val­ta­kun­nan­ra­jal­le.

Etusivu » TYÖ JA ELINKEINOT » Elinkeinopalvelut

Kak­sois­kau­pun­ki on kan­sain­vä­li­nen koh­taa­mis­paik­ka

TornioHaparanda -kaksoiskaupungissa on noin 12 500 työpaikkaa. Suurimpia työnantajia ovat muun muassa Outokumpu, Lappia, Tapojärvi, Havator, Tormets, sekä Haaparannan puolella IKEA, Corrotech, Outinens Potatis, Polarica ja Pipelife Hafab.

Alueella toimivien yritysten osaamisaloja ovat muun muassa teräs-, ja konepajateollisuus sekä kauppa ja kasvava matkailu. Rajalla-alueen kauppakeskittymässä vierailee vuosittain noin kolme miljoonaa kävijää. Tornion rajanylityspaikkojen kautta kulkee vuosittain arviolta 14 miljoonaa henkilöä. Rajakauppa on vilkasta molempiin suuntiin.

Suurimmat viime aikaiset elinkeinoelämän investoinnit ovat kohdistuneet Outokummun tehdasympäristöön. Alueelle on esimerkiksi valmistunut LNG-nesteytetyn kaasun terminaali. Entisen Lapin Kullan juomatehtaan tiloissa toimivat elämystehdas Lappari sekä Tornion Panimo, joka jatkaa kaupungin 140 vuotista perinnettä oluenvalmistuksessa. TornioHaparanda on kansainvälinen kohtaamispaikka – kaupunkien uusi ydinkeskusta kasvaa valtakunnanrajalle.

Tornion ja Haaparannan kaupungit panostavat yhdessä elinkeinoelämän kanssa liikenneinfrastruktuuriin ja logistiikkapalvelujen edelleen kehittämiseen. Kaivosteollisuuden kasvu sekä uudet energia- ja kiertotalousratkaisut vahvistavat alueen elinvoimaa ja merkitystä tulevaisuudessa.

Tervetuloa työhön ja yrittäjäksi Tornioon!