Lapset ja nuoret

Kirjoja, ta­ri­na­tuo­kioi­ta, vinkkauksia, kir­jas­to­käy­tön opetusta lapsille ja nuorille.

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Kirjasto » Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret

Tervetuloa kirjastoon! Monipuolisten lainattavien kokoelmien lisäksi tarjoamme monenlaista toimintaa sekä elämyksiä kaikenikäisille. Oheistoimintojamme ovat muun muassa tarinatuokiot, kirjavinkkaukset, aiheenmukaisten kirjapakettien ja suosituslistojen kerääminen sekä monenlaisten teemapäivien ja tapahtumien järjestäminen.

Koululaisten kirjastonkäytön opetusta tarjotaan toivomusten mukaan pääkirjastolla, kirjastoautossa ja kouluilla. Lapin kirjasto -kimpan yhteiset oheislukemisto-palvelut tarjoaa valmiit kirjapaketit koululuokkien käyttöön. Oheislukemisto sisältää noin 200 valmista kirjapakettia eri luokka-asteille. Tiedot kirjasarjoista ja varaustilanteesta löytyvät sähköisestä varausjärjestelmä Oskusta. (Huom! Oheislukemistopalvelu on pois käytöstä lukuvuoden 2024-2025 Rovaniemen kirjaston remontista johtuen!)

Lukuvinkkejä kaipaavien kannattaa vilkaista Lapin verkkokirjaston lasten sivut ja nuorten sivut. Molemmilla sivuilla on paljon lukuvinkkejä eri aiheista.

Kirjaston tapahtumista löydät tietoa kirjaston Ajankohtaista tapahtumat -sivulta sekä kirjaston somekanavista Facebookista ja Instagramista.