Lapset ja nuoret

Tervetuloa kirjastoon! Monipuolisten lainattavien kokoelmien lisäksi tarjoamme monenlaista toimintaa sekä elämyksiä kaikenikäisille. Oheistoimintojamme ovat muun muassa satutuokiot, kirjavinkkaukset, aiheenmukaisten kirjapakettien ja suosituslistojen kerääminen sekä monenlaisten teemapäivien ja tapahtumien järjestäminen.

Koululaisten kirjastonkäytön opetusta tarjotaan toivomusten mukaan pääkirjastolla, kirjastoautossa ja kouluilla. Lapin kirjasto -kimpan yhteiset oheislukemisto-palvelut tarjoaa valmiit kirjapaketit koululuokkien käyttöön. Oheislukemisto sisältää noin 200 valmista kirjapakettia eri luokka-asteille. Tiedot kirjasarjoista ja varaustilanteesta löytyvät sähköisestä varausjärjestelmä Oskusta.

Lukuvinkkejä kaipaavien kannattaa vilkaista Lapin verkkokirjaston lasten sivut ja nuorten sivut. Molemmilla sivuilla on paljon lukuvinkkejä eri aiheista.

Kirjaston tapahtumista löydät tietoa kirjaston Ajankohtaista-sivulta sekä kirjaston somekanavista Facebookista ja Instagramista. Seuraa myös menopalstoja paikallislehdistä ja internetin tapahtumapalstoilta.

Lukupassi

Kirjastosta voi saada mukaansa lukupassin, johon kerätään leimoja. Jokaiselta lainauskerralta saa leiman. Kymmenellä leimalla saa valita itselleen tarran. Passia voi käyttää myös kirjanmerkkinä.

Pyörykkä

Pyörykkä-nalle on kirjaston lastenosaston monivuotinen maskotti ja ahkerin työntekijä. Se on saanut nimensä nimikilpailun tuloksena vuonna 2009. Pyörykkä bloggaa ja touhuaa mukana kaikessa kirjastotoiminnassa innostuneesti ja kommentoi ajankohtaisia asioita kirjaston maailmasta ja vähän muualtakin. Pyörykän touhuja voit seurata sen omasta blogista.

Sivun alkuun