Tornion kaupunki täyttää 400 vuotta

Tornion kaupunki täyttää vuonna 2021 merkittävät 400 vuotta. Tornion perustamispäivää juhlitaan 12.5.2021.

Kaupungin juhlavuoden on tarkoitus näkyä niin ulkoisesti kaupungin kaduilla kuin tasokkaana ja houkuttavana tapahtumatarjontana ja sisältönä. Kaupungin kärkitapahtumiin satsataan juhlavuonna erityisesti niin taloudellisesti kuin sisällöllisestikin. Kaupungin vuotuisien päätapahtumien erityissatsauksien lisäksi juhlavuodelle kaavaillaan uutta tapahtumaa Kustaa II Aadolfin päivään lauantaille 6.11.2021. Juhlavuoden pääjuhlaa juhlitaan Tornion perustamispäivänä 12.5.2021. Juhlavuoden ohjelman toivotaan puhuttelevan kaikkia ikäryhmiä ja ihastuttavan monipuolisuudellaan.

Tornio 400 juhlavuoden ohjelman on etenkin kaupunkilaisille suunnattu, mutta sen on tarkoitus houkuttaa Tornioon myös naapurikuntalaisia ja matkailijoita. Tapahtumien lisäksi, juhlavuoden toivotaan jättävän jälkeensä myös jotain pysyvää ja konkreettista, jota vielä tulevatkin sukupolvet voivat ihastella. Juhlavuoden ohjelmassa näkyy kaupungin viranhaltijoiden kädenjäljen lisäksi niin kaupunkilaisten, yhdistysten ja yritysten ideat ja aloitteet. Juhlavuoden tapahtumat koordinoi Tornion kaupunki.

Osallistu juhlavuoden suunnitteluun

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden suunnittelu on käynnistynyt. Haluamme juhlavuodesta elämyksien ja tapahtumantäyteisen ja toivomme kaikkien torniolaisten osallistuvan juhlavuoden suunnitteluun ja sisällön toteuttamiseen.

Olemme jo toteuttaneet kaupunkilaisille kyselyn siitä, mitkä teemat ja aihealueet ovat heille tärkeimpiä juhlavuotta ajatellen. Lisää mahdollisuuksia osallistua tullaan julkaisemaan myöhemmin. Mahdolliset ideat ja ajatukset juhlavuoteen liittyen voi myös lähettää juhlavuoden koordinaattori Merja Stenbergille sähköpostitse.

Juhlavuoden teemat

Tornio 400 juhlavuoden teemat on nyt julkistettu. Voit tutustua teemoihin täällä.

Sivun alkuun