Tornion kaupunki täyttää 400 vuotta

Tornion kaupunki täyttää vuonna 2021 merkittävät 400 vuotta. Tornion perustamispäivää juhlitaan 12.5.2021.

Kaupungin juhlavuoden on tarkoitus näkyä niin ulkoisesti kaupungin kaduilla kuin tasokkaana ja houkuttavana tapahtumatarjontana ja sisältönä. Kaupungin kärkitapahtumiin satsataan juhlavuonna erityisesti niin taloudellisesti kuin sisällöllisestikin. Kaupungin vuotuisien päätapahtumien erityissatsauksien lisäksi juhlavuodelle kaavaillaan uutta tapahtumaa Kustaa II Aadolfin päivään lauantaille 6.11.2021. Juhlavuoden pääjuhlaa juhlitaan Tornion perustamispäivänä 12.5.2021. Juhlavuoden ohjelman toivotaan puhuttelevan kaikkia ikäryhmiä ja ihastuttavan monipuolisuudellaan.

Tornio 400 juhlavuoden ohjelman on etenkin kaupunkilaisille suunnattu, mutta sen on tarkoitus houkuttaa Tornioon myös naapurikuntalaisia ja matkailijoita. Tapahtumien lisäksi, juhlavuoden toivotaan jättävän jälkeensä myös jotain pysyvää ja konkreettista, jota vielä tulevatkin sukupolvet voivat ihastella. Juhlavuoden ohjelmassa näkyy kaupungin viranhaltijoiden kädenjäljen lisäksi niin kaupunkilaisten, yhdistysten ja yritysten ideat ja aloitteet. Juhlavuoden tapahtumat koordinoi Tornion kaupunki.

Osallistu juhlavuoden suunnitteluun

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden suunnittelu on käynnistynyt. Miten sinä juhlisit 400-vuotiasta Torniota? Haluamme juhlavuodesta elämyksien ja tapahtumantäyteisen ja toivomme kaikkien torniolaisten osallistuvan juhlavuoden suunnitteluun ja sisällön toteuttamiseen. Juhlavuodelle on päätetty avata hakuun toimintarahapotti, jolla avustetaan juhlavuoden teemaa ja tavoitteita tukevia tapahtumia ja sisältöjä, jotka toteutetaan juhlavuonna. Juhlavuoden toimintarahan haku alkaa 2.1.2020 ja päättyy 15.4.2020. Ohjeet toimintarahan hakuun sekä rahan myöntämisperiaatteet löydät sivun oikeassa reunassa olevasta bannerista. Järjestetään juhlavuosi yhdessä!

Mahdolliset ideat ja ajatukset juhlavuoteen liittyen voi myös lähettää juhlavuoden koordinaattori Merja Stenbergille sähköpostitse.

Juhlavuoden teemat

Tornio 400 juhlavuoden teemat on nyt julkistettu. Voit tutustua teemoihin täällä.

Juhlavuoden tunnus

Juhlavuodelle on suunniteltu oma tunnuksensa kaupungin brändityön yhteydessä.  Juhlavuoden tunnusta käytetään juhlavuoden mainonnassa, tuotteissa sekä tapahtumien ja sisältöjen yhteydessä. Juhlavuoden tunnusta voi hakea käyttöönsä samalla hakemuksella, jolla haetaan juhlavuoden toimintarahaa.

Juhlavuoden tunnus on saanut vaikutteita kaupungin historiallisista sineteistä. Kuvassa vasemmalla seurakunnan sinetti 1500-luvulta ja oikealla Tornion pitäjän sinetti 1400-luvulta. Juhlavuoden tunnuksen keskellä komeilee kaupungin uusi tunnus. Lisäksi kaupungin perustajan Kustaa II Aadolfin nimen haluttiin olevan näkyvästi esillä juhlavuoden tunnuksessa.

 

 

 

 

 

Sivun alkuun