Kan­sain­vä­li­nen yhteistyö ja ys­tä­vyys­kau­pun­git

Tornion kaupunki tekee ak­tii­vi­ses­ti kan­sain­vä­lis­tä yhteistyötä muun muassa Pe­rä­me­ren­kaa­ren ja Tor­nion­laak­son alueella.

Etusivu » KAUPUNKI JA HALLINTO » Tietoa Torniosta » Kansainvälinen yhteistyö ja ystävyyskaupungit

Kan­sain­vä­li­nen yhteistyö ja ys­tä­vyys­kau­pun­git

Tornion kaupunki tekee aktiivisesti kansainvälistä yhteistyötä muun muassa Perämerenkaaren ja Tornionlaakson alueella. Torniolla on myös kuusi kansainvälistä ystävyyskaupunkia Euroopassa ja Venäjällä.

Tor­nio­Ha­pa­ran­da -ra­jayh­teis­työ

Tornion ja Haaparannan kaupunkien rajat ylittävää yhteistyötä vetää yhteistyöjärjestö Provincia Bothniensis. Se perustettiin vuonna 1987 ja sen ensisijaisena tehtävänä on kehittää, syventää ja lisätä yhteistyötä kaupunkien ja niiden asukkaiden välillä.

Pe­rä­me­ren­kaa­ri

Perämerenkaari (ruots. Bottenviksbågen, eng. Bothnian Arc) on yhdistys, jonka jäseniä ovat Perämerenkaaren alueen kunnat Suomessa ja Ruotsissa. Yhdistys edistää rajat ylittävää yhteistyötä ja alueen sosiaalista ja taloudellista yhteenkuuluvuutta.

Tor­nion­laak­son neuvosto

Tornionlaakson neuvosto on vuonna 1987 perustettu ruotsalainen kuntayhtymä ja pohjoismainen rajakomitea, jonka kotipaikka on Haaparanta. Tornionlaakson neuvoston toiminta-alueena on Suomen ja Ruotsin Tornionlaakso sekä siihen rajoittuvat norjalaisalueet.

Tornionlaakson neuvostoon kuuluu kuusi kuntaa Suomesta (Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio, Enontekiö), neljä Ruotsista (Haparanda, Övertorneå, Pajala, Kiruna)  ja kolme Norjasta (Nordreisa, Kåfjord, Storfjord).

Tornion ys­tä­vyys­kau­pun­git

Tornion virallisesta ystävyyskaupunkiyhteistyöstä vastaa Tornion kaupunginhallitus.

Kaupunginhallitus pitää yllä yhteyksiä ystävyyskaupunkeihin, koordinoi ystävyyskaupunkien kanssa tehtävää yhteistyötä sekä järjestää erilaisia yhteistyötapaamisia ja projekteja yhteistyössä kaupungin muiden ystävyyskaupunkiasioihin suuntautuneiden toimijoiden kanssa.

Ystävyyskaupunkejamme ovat: