Lokalitets- och eve­ne­mangs­tjäns­ter

Framsida » Kultur och fritid » Aines konstmuseum » Lokalitets- och evenemangstjänster

Lokalitets- och eve­ne­mangs­tjäns­ter

Förutom de utställningar som Aines konstmuseum har, lämpar sig lokalerna i konstmuseibyggnaden även till att arrangera olika evenemang, möten och fester.  Den festliga omgivningen och arkitekturen samt de mångsidiga tjänsterna gör ert evenemang unikt.  Välkommen att bekanta dig med vårt utbud.

Konst­mu­se­ets lokaler

Auditoriet
Aines konstmuseum hyr ut ett auditorium med cirka 100 platser för föreläsningar och seminarier.  Auditoriet ligger på nedre våningen i Aines konstmuseum (med hiss på våning 1). Aines konstmuseum med sitt auditorium skapar en unik omgivning för olika evenemang i företag och organisationer.

I auditoriet finns videoprojektor, bärbar dator, ljudåtergivning, nätuppkoppling och dvd-utrustning.  I lokalerna finns en induktionsslinga som förbättrar ljudkvaliteten.  Belysningen kan justeras efter behov och mörkläggningsgardiner finns.  För ljudåtergivningen finns mikrofoner, två handmikrofoner och en sladdlös slipsmikrofon.  Auditoriet har renoverats år 2018 för att bättre motsvara kraven på tillgänglighet nuförtiden.  Det är möjligt att få utrustning för simultantolkning till lokalen.

Café Aine
Kaféet som har en vacker utsikt är öppet på beställning för fester och evenemang.   Café Aine kan också hyras utanför museets öppettider efter överenskommelse. Kaféet erbjuder till exempel servering för möten och kaffeservering.  Lokalen lämpar sig utmärkt även för större festevenemang.

Kontakt:
Aineen taidemuseo / Café Aine
Torikatu 2 95400 Tornio
050 594 6868
aine.taidemuseo@tornio.fi


Valo – utrymmet för konstfostran

Lokalerna för konstgrafik på Aines konstmuseum har nu renoverats för att bättre betjäna arbete inom konstfostran, där det förutom grafikmetoderna är möjligt att mångsidigt använda olika tekniker inom konsten.  Valo – utrymmet för konstfostran kan även bokas och hyras för grupper utanför konstmuseets arbete inom konstfostran samt för möten, utrymmet lämpar sig även utmärkt som undervisningslokal.  I lokalen kan filmduk och videokanon placeras.  Det finns utrymme för cirka 20 personer i lokalen.


Aines konstmuseums handbibliotek

I entréhallen i samband med personalens kontor finns handbiblioteket som kan användas för mindre möten.  Det finns plats för cirka 10 personer i rummet, vid behov kan teknisk utrustning som behövs placeras där och kaffeservering beställas.


Övriga utrymmen
Aines konstmuseums salar kan också hyras.  Det är en imponerande arkitektur i synnerhet i den större salen på Aines konstmuseum och en fin akustik för konserter.  Vid behov kan teknisk utrustning placeras i salen.  Även hela konstmuseet kan hyras till exempel för festevenemang.


Prislista:

Auditoriehyra (intern för serviceområden) 120,00 €/gång/dag
Auditoriehyra (extern inkl. moms 24 %) 200,00 €/gång/dag

Kaféhyra (intern för serviceområden) 120,00 €/gång/dag
Kaféhyra (extern inkl. moms 24 %) 200,00 €/gång/dag
Kaféhyran tas ut när det är frågan om en privat tillställning, en tillställning utanför öppettiderna, när tillställningen behöver hela utrymmet eller det behövs separat teknisk utrustning och arrangemang.

Hyran för Valo – utrymmet för konstfostran 30,00 €/gång/dag
För samfund och föreningar 300,00 €/termin, besöksgånger 1/vecka

Workshopavgifter:
Skolor och läroanstalter utanför Torneå stad 50,00 €/grupp
Övriga grupper 100 €/grupp
+ materialavgifter efter respektive tillställning

Handbibliotekets hyra 30,00 €/gång/dag

Hyra för salen (intern för serviceområden) 120,00 €/gång/dag
Hyra för salen (extern inkl. moms 24 %) 200,00 €/gång/dag/sal
Hyra för hela Aines konstmusems utrymmen 1000,00 €/gång/dag
Om tillställningens karaktär kräver att hela museet och utställningarna stängs för utomstående kunder, tas lokalhyra ut för hela konstmuseet.


Prislista för övriga tjänster:

Guidning 50,00 €, språktillägg 20,00 € (engelska, svenska)

Övervakningsavgift (tider utanför öppettiderna)
mån.–tors. efter kl. 18, pris 35,00 €/påbörjad timme
fre.–sön. efter kl. 15, pris 55,00 €/påbörjad timme

Aines konstmuseum lämnar på förfrågan separat offert på kaffe- och matservering.