Talvihehku

Talvihehku – Vinterglöd on Tornion ja Haaparannan kaupunkien yhteinen kulttuuritapahtuma, joka järjestetään viikolla 9. Neljän päivän mittaisen tapahtumakokonaisuuden aikana järjestetään erilaisia kulttuuri- ja liikuntatapahtumia useille eri kohderyhmille molemmin puolin rajaa ulkona ja sisätiloissa.

Talvihehkun päätapahtuma Lumileikki – Vinterlek järjestetään tapahtumaviikon lauantaina. Lumileikissä on paljon aktiviteetteja koko perheelle, joista suurin osa on täysin maksutonta.

Paikalliset seurat ja yhdistykset voivat järjestää omia tapahtumiaan Talvihehku -kulttuuripäivien aikana, ja ilmoittaa ne osaksi koko ohjelmaa. Myös paikalliset päiväkodit, esikoulut ja koulut osallistuvat jollain tavalla tapahtumakokonaisuuden järjestämiseen.

Tämän vuoden Talvihehku-tapahtuma toteutetaan 3.-6.3.2021

Haastavasta koronatilanteesta, rajasulusta ja rajoituksista huolimatta rajakaupunkien yhteinen tapahtuma järjestetään. Suunnitellut fyysiset tapahtumat on jouduttu olosuhteiden pakosta perumaan, mutta Talvihehku tuo rajakaupunkeihin kuitenkin paljon mukavaa talvista puuhaa ja vinkkejä vapaa-ajanviettoon.

Talvihehku tuo lumiukot TornioHaaparantaan – osallistu #400lumiukkoa -tempaukseen!

Käynnissä olevan Tornion 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi torniohaaparantalaiset innostetaan lumiukkojen tekoon. #400lumiukkoa –tempauksen toivotaan tuovan katukuvaan, ihmisten pihoille ja kouluille suuren määrän lumiukkoja kaikkien ihailtavaksi. Tempaus on osana valtakunnallista #ulkonakuinlumiukko-kampanjaa.  Tehdystä lumiukoista pyydetään postaamaan kuvia instagramiin tunnisteilla #400lumiukkoa #tornio400 #talvihehku #vinterglöd. Kuvat postanneet henkilöt osallistuvat arvontaan, jonka palkintona on yllätyskassi, yksi molemmille puolille rajaa. Lumiukkojen asusteita kierrätetään Tornionlaakson museolla, jonne voi käydä jättämässä kaapissa lojuvia myssyjä ja kaulahuiveja tai niitä voi sieltä noutaa omalle lumiukolleen. Lisäksi Tornionlaakson museolla voi käydä tekemässä lumiukolleen viirin viikoilla 8-10. Viirityöpaja on käynnissä non-stop museon aulassa paikan aukioloaikojen puitteissa.

Katso tästä videot lumiukon teosta pakkaslumesta ja viirin teko ohjeet 

Viirien logot askartelua varten voit ladata tästä

Tutustu ohjelmaan molemmin puolin rajaa: www.facebook.com/vinterglod

 

Sivun alkuun