Tornion kulttuurisuunnistus

Tornion kult­tuu­ri­suun­nis­tus

Tutustu Tornioon pintaa syvemmältä!

Tornion kult­tuu­ri­suun­nis­tus

På Svenska   In English

Tornionlaakson museo ja Alatornion Pirkat ovat tehneet Tornion 400-juhlavuoden kunniaksi kaupunkiin kulttuurisuunnistusreitin. Aidolle suunnistuskartalle on valittu 21 Tornion menneisyydestä eri tavoin kertovaa rastia. Osaatko suunnistaa oikealle kohteelle ja löydätkö kaikki rastit? Entä osaatko vastata oikein rastien visaisiin kysymyksiin?

Kaikille avoin ja ilmainen Tornion kulttuurisuunnistus on suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen, eikä sen suorittamiseen ole aikarajoituksia. Kaikki rastit ovat ulkona julkisilla paikoilla. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja valita itse, käytkö kaikilla rasteilla kerralla, vai kierrätkö kohteita useampana eri päivänä.

Voit tulostaa oheisen suunnistuskartan itse tai hakea ilmaisen paperikartan Tornionlaakson museon asiakaspalvelusta museon aukioloaikoina.

Suunnistuskartan lisäksi tarvitset puhelimen tai tabletin, jolla voi lukea QR-koodeja. Rasteja ei ole merkitty maastoon. Maastosta ei löydy myöskään QR-koodeja tai esittelytauluja, vaan rastien esittelytekstit kysymyksineen löytyvät verkosta. Kun saavut mielestäsi oikeaan kohtaan maastossa, skannaa kartan vierestä rastin numeroa vastaava QR-koodi, niin pääset lukemaan rastitekstin ja vastaamaan siihen liittyvään kysymykseen. Rastiteksteihin pääset myös alla olevan listan linkkien kautta ja ne on koottu alla olevaan tulostettavaan PDF-tiedostoon. Mikäli sinulla ei ole QR-koodien lukuun soveltuvaa laitetta voit siis joko tulostaa kohde-esittelyt paperille ennen liikkeelle lähtöä, tai rastille saavuttuasi klikata kunkin linkin auki alla olevalta listalta.

Jos koko reitin kiertäminen kerralla tuntuu liian työläältä, voit vierailla yhdellä tai kahdella rastia kerrallaan, ja ottaa tavoitteeksi kaikkien rastien löytämisen tämän kesän aikana!

Tornion kulttuurisuunnistus ei ole varsinainen kilpailu, eikä rastikysymyksiin vastaaminen ole välttämätöntä. Keräämme rastikysymysten kautta tietoa siitä, kuinka monta kertaa kullakin rastilla tänä kesänä käydään. Vastaajien tietoja ei yksilöidä, eikä yksittäisiä vastaajia tunnisteta.

Tervetuloa mukaan!

Suun­nis­tuk­sen kesto

Tornion kulttuurisuunnistusreitti on hiukan yli 7 km pituinen. Koko reitin kiertäminen kävellen vie suunnistajan vauhdista riippuen 2–3 tuntia. Liikkeelle voi lähteä myös pyörällä tai potkulaudalla. Muista kuitenkin liikennesäännöt ja pysy poissa työmaa-alueilta! Yksityiset piha-alueet on merkitty kartalle vihreällä. Museon testisuunnistajat suosittelevat pukemaan jalkaan hyvät kengät ja ottamaan mukaan vettä ja evästä sekä iloinen mieli!

Tornion kult­tuu­ri­suun­nis­tus­kart­ta

Tornion kulttuurisuunnistuskartta

Tornion kulttuurisuunnistuksen rastitekstit tulostettavana PDF-tiedostona (avautuu uuteen välilehteen)

Tornion kult­tuu­ri­suun­nis­tuk­sen rastilinkit

Rasti 1        Rasti 2        Rasti 3        Rasti 4        Rasti 5

Rasti 6        Rasti 7        Rasti 8        Rasti 9        Rasti 10

Rasti 11      Rasti 12      Rasti 13      Rasti 14      Rasti 15

Rasti 16      Rasti 17      Rasti 18      Rasti 19      Rasti 20

Rasti 21