Uratarinat – Ta­pah­tu­ma­tuot­ta­ja Elina Hollanti

Etusivu » TYÖ JA ELINKEINOT » Töihin Tornion kaupungille » Uratarinat – Tapahtumatuottaja Elina Hollanti

Elina Hollannin unelmatyön tekevät ihmisten ilo ja tapahtumien suun­nit­te­le­mi­nen

”Koen olevani unelmatyössä. Parasta työssäni on ehdottomasti muiden ilo: kun soitan vanhainkotiin, että sopisiko jos sinne tulee tällainen artisti esiintymään, niin aina ilahdutaan ja sanotaan, että ilman muuta! Tai kun olemme tehneet paljon töitä tapahtuman eteen ja näen, että ihmiset viihtyvät tapahtumassa.”

Näin kertoo työstään Elina Hollanti, 33, joka työskentelee Tornion kaupungin tapahtumatuottajana. Työssään hän suunnittelee ja järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia. Elinaa kiehtoo työn monipuolisuus: tapahtumien suunnittelu ja toteutus sisältävät laajan skaalan erilaisia tehtäviä aina nettisivujen päivittämisestä tavaroiden roudaamiseen ja laskutuksesta mainosten ja pelastussuunnitelmien tekemiseen.

– Tapahtumien järjestämiseen kuuluu yllättävän paljon kaikkea, mitä ei äkkiseltään arvaisikaan, Elina naurahtaa.

– Arvostan sitä, että on jaksamista myös harrastaa. Vapaa-ajalla teen käsitöitä ja laulan Melodonnat-kuorossa. Ostimme omakotitalon pari vuotta sitten ja meillä on kaksi kissaa. Lisäksi minulla on vielä mieleinen työ! Nyt vain nautin tästä kaikesta, tapahtumatuottaja Elina Hollanti iloitsee.

Haaveet unel­ma­työ­pai­kas­ta toteutuivat

Kalajoelta kotoisin oleva Elina päätyi alun perin Tornioon saatuaan kuvataitelijan opiskelupaikan Lapin ammattikorkeakoulusta vuonna 2010. Silloin Elina ihastui Tornioon.

– Torniossa on täydellinen tasapaino: kaupunki on sopivan kokoinen, ei liian iso, mutta täällä tapahtuu kuitenkin paljon. Tornio on mielenkiintoinen ja uniikki. Haaparanta tuntui aluksi tosi eksoottiselta ja onhan siinä semmoinen oma twistinsä. Kaupunki on tosi kaunis, etenkin Rantakatu ja vanhat puurakennukset. Kun löysin vielä opintojen aikana miehen ja sain työpaikan, kaikki oli kohdillaan, Elina kertoo tyytyväisenä.

Valmistuttuaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 Elina työskenteli viisi vuotta mainostoimistossa. Hänen tuttavansa työskenteli tuolloin toimistosihteerinä kaupungin kulttuuritoimistossa.

– Olin ihaillen kuunnellut, kun hän kertoi työstään ja salaa kadehdinkin, että voi, mikä unelmatyö. Kuulosti hienolta, että samassa työssä pääsee järjestämään tapahtumia ja työskentelemään ihmisten kanssa. Kun kuulin, että tuttavani oli muuttamassa ja hänen tilalleen etsittiin uutta työntekijää, hain paikkaa oitis. Sitten minut valittiin, Elina kertoo innoissaan.

Myös kaupunki tarjoaa monenlaisia kursseja, joilla voi kartuttaa osaamistaan. Esimerkiksi itselle tuo Excelin käyttö ei ollut kovin luontevaa, joten kävin Excel-kurssin ja se oli tosi hyödyllinen.

– Elina Hollanti, tapahtumatuottaja

Mah­dol­li­suuk­sia kehittyä työssä

Elina aloitti työt kulttuuritoimistossa koronakeväänä 2020, ja päätyi työsuhteensa alussa työsiirtoon haravoimaan, sillä tapahtumat olivat pandemian vuoksi tauolla. Pian hän pääsi kuitenkin jo uuden työnsä pariin.

– Se kyllä opetti paljon, kun pitikin siirtyä järjestämään tapahtumia verkossa. Pääsimme silti tekemään vaikka mitä: Tornio-päivät ja lasten satuhetket onnistuivat hyvin netissäkin, Elina muistelee.

Nyt tapahtumia on taas saanut järjestää normaalisti ja niitä suunnitellaankin pitkällä aikajänteellä.

–  On ihanaa, kun tapahtumia suunnitellaan hyvissä ajoin etukäteen. Toki se vaatii myös järjestelmällisyyttä, mikä on vähän omaa luonnetta vastaan. Onneksi työparini, kulttuurikehittäjä Merja Stenberg on järjestelmällinen ja olen saanut oppia häneltä paljon. Myös kaupunki tarjoaa monenlaisia kursseja, joilla voi kartuttaa osaamistaan. Esimerkiksi itselle tuo Excelin käyttö ei ollut kovin luontevaa, joten kävin Excel-kurssin ja se oli tosi hyödyllinen, Elina kertoo.

Onnellinen tor­nio­lai­nen

Elina on tyytyväinen tämänhetkiseen elämäänsä. Työ ja asuinpaikka ovat mieluisia, työpaikka on pyöräilymatkan päässä ja työn jälkeen voimavaroja ja luovuutta riittää myös harrastamiseen ja oman kodin laittamiseen.

– Arvostan sitä, että on jaksamista myös harrastaa. Vapaa-ajalla teen käsitöitä ja laulan Melodonnat-kuorossa. Ostimme omakotitalon pari vuotta sitten ja meillä on kaksi kissaa. Lisäksi minulla on vielä mieleinen työ! Nyt vain nautin tästä kaikesta, Elina riemuitsee.

Elina kannustaa myös muita tulemaan Tornioon ja hakeutumaan kaupungille töihin.

– Kannattaa ehdottomasti hakea ja tulla haastatteluun. Tornio on turvallinen ja vakaa työnantaja. Ei muuta kuin sekaan vaan!