Pyydä apua! -palvelukanava

Pyydä apua! on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu palvelu, jossa kuka tahansa voi pyytää apua tai jättää yhteydenottopyynnön omaan tai läheisensä tilanteeseen liittyen. Sinun ei tarvitse etsiä, mistä saat apua, vaan nappia painamalla avunpyyntö ohjautuu juuri oikealle taholle. Palveluun vastaavat työntekijät lasten, nuorten ja perheiden palveluista 1-2 arkipäivän aikana.

Paina Pyydä Apua! -nappia.

Lisätietoa Pyydä apua -palvelusta

Pyydä apua! -nappi on matalan kynnyksen yhteydenottokanava lapsiperheiden ja nuorten palveluihin.
Nappia painamalla avautuu yhteydenottolomake, jolla voit kysyä neuvoa tai pyytää apua omaan tai läheisesi tilanteeseen liittyen. Voit asioida nimellä tai nimimerkillä. Sinuun ollaan yhteydessä 1–2 arkipäivän aikana.

Yhteydenottoihin vastaavat perhekeskuksen työntekijät. Paikkakunnasta riippuen vastaajat ovat Lapin hyvinvointialueen, kuntien, järjestöjen ja seurakuntien työntekijöitä.

Huomioithan, että Pyydä apua! –nappi ei ole akuuttien asioiden tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota suoraan yhteys 112 tai hyvinvointialueen sosiaalipäivystykseen.

Pyydä apua! on käytössä suomeksi, inarinsaameksi ja pohjoissaameksi. Eri kieliset yhteydenottokanavat löydät osoitteesta: https://lapha.fi/pyyda-apua.

Palvelu otettiin Torniossa käyttöön lokakuussa 2022.

Lisätietoja:
Heidi Juuso
perhekeskuskoordinaattori
Lounainen palvelualue
Lapin hyvinvointialue
heidi.juuso@lapha.fi
0406879907

Sivun alkuun