Arpelan esiopetus

Punaisena lankana esi­kou­lu­vuo­teen kuuluu me-henki ja oppimisen ilo.

Arpelan esikoulu

Arpelan kylällä, 26 kilometriä Torniosta pohjoiseen, käydään esikoulua Arpelan kyläkoulussa. Olemme pienehkö kyläkoulumainen yhteisö, jossa kaikki tuntee kaikki, eskarilaisista koululaisiin unohtamatta henkilökuntaa. Arpelan koulurakennukseen ensimmäiset esikoululaiset tulivat vuonna 2013.

Esikoulun henkilökunta määräytyy kullekin toimikaudelle esikoululaisten määrän mukaan. Toiminta-aikamme on klo 8.45-12.45. Esikouluryhmällä on käytettävissä kaksi omaa luokkahuonetta. Uuden koulun suunnitteluvaiheessa esikoulun tiloihin suunniteltiin oma keittiö, jossa leipominen onnistuu kätevästi.

Yhteistyö koulun kanssa on luontevaa ja monipuolista. Koulukuljetuksilla pääsee helposti esikouluun, jos esikoulumatka on yli kolme kilometriä. Esikoululaiset saavat käyttää kaikkia koulun tiloja toiminnassaan, uusi iso urheilutalo on esikoulun käytössä viikoittain. Juhlat ja tapahtumat järjestetään koulun kanssa yhdessä. Samassa pihapiirissä toimiva päiväkoti on luonnollisesti tärkeä osa eskarilaisten arkea. Päiväkodilta esikoululaiseksi siirtyminen sujuu helposti, sillä yhteistyö päiväkodin ja esiopetuksen kanssa on myös luontevaa.

Yhteistyötä tehdään myös torniolaisten urheiluseurojen kanssa ja kirjastoauto käy säännöllisin väliajoin koulun pihalla. Taidemuseo- ja museovierailut kuuluvat myös eskaritoimintaan.

Lähimetsä tarjoaa loistavat leikkipaikat sekä talvisin koulun nurkalta lähtee huolletut hiihtoladut. Koulun pihapiirissä on myös luistelukenttä. Eskaripäivät täyttyvät lasten ideoista, aikuisen ajatuksista ja lasten ideoiden täydentämisestä ja rikastuttamisesta. Punaisena lankana eskarivuoteen kuuluu me-henki, kaveruus, sosiaalisuus, hauskuus ja välillä haasteellisuuskin.

TERVETULOA MEIDÄN ESKARIIN!