Tervetuloa Aineen taidemuseoon!

Saavutettavuus
Aineen taidemuseon tilat sijaitsevat kolmessa eri kerroksessa ja tiloissa liikkumisen apuna on iso hissi, lainattavissa olevat liikkumisen apuvälineet, myös wc-tiloissa on otettu huomioon liikuntarajoitteiset. Kolmesta ulko-ovesta yksi on automatisoitu.

Sisääntuloaula, toimistot ja käsikirjasto ovat kolmikerroksisen rakennuksen toisessa kerroksessa. Alimmassa kerroksessa sijaitsevat auditorio, taidekasvatustila Valo, asiakas-wc, naulakot, verstas, työhuoneita, taidevarastot sekä purkaus- ja lastaustilat. Kolmannessa kerroksessa ovat viisi näyttelysalia, museokauppa ja Café Aine. Aulatilat ja osa kahvilasta toimivat myös näyttelytiloina. Kerroksiin on hissiyhteys. Näyttelytiloissa on penkkejä levähtämistä varten.

Olkaa hyvä ja kääntykää henkilökunnan puoleen, jos tarvitsette apua käyntinne aikana.
Taidemuseolla on lainattavissa pyörätuoli. Taidemuseon yhteydessä on hissi sekä inva-wc, jossa on myös lastenhoitopöytä. Taidemuseolla on lainattavissa lastenrattaat.

Aineen taidemuseon auditoriossa on induktiosilmukka, joka välittää langattomasti äänen kuulolaitteeseen ilman taustahälyä.

Seuraa meitä
Facebook: facebook.com/aineentaidemuseo
Instagram: aineentaidemuseo
Twitter: @Aineentaidemuse

Ohjeita onnistuneeseen museokäyntiin
Aineen taidemuseo tarjoaa koululaisryhmille opastettuja museokäyntejä taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti, arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Museovierailu on maksuton Tornion kaupungin kouluille ja oppilaitoksille.

Tässä muutamia ohjeita, jotka kannattaa huomioida opintokäyntiä suunniteltaessa.

Ilmoitathan ryhmäsi saapumisesta ja mahdollisista opastustoiveista etukäteen puhelimitse 050 594 6868 tai sähköpostitse aine.taidemuseo@tornio.fi. Näin varmistat, että ryhmäsi kaikki tarpeet on huomioitu (hissi, erityispalvelut). Jos joudut perumaan vierailun, ilmoitathan hyvissä ajoin.

Etkö muistanut ilmoittaa? Ei se mitään, Aineen taidemuseo on avoinna myös spontaaneille vierailulle.

Ryhmä voi vierailla museossa myös opettajan johdolla. Museoon voi myös jäädä työstämään tehtäviä. Asiakaspalvelupisteestä löytyy näyttelykohtaisia tiedotteita ja lisäinformaatiota, jota voi tiedustella myös asiakaspalvelijalta. Meiltä voi myös lainata kirjoitusalustoja ja istuintyynyjä.

Museossa on hissi, inva-WC ja induktiosilmukka. Jos tarvitset lisäpalveluja tai henkilökohtaista apua näyttelyvierailun ajaksi, teemme parhaamme sen järjestämiseksi.

Museovieraan henkilökohtainen avustaja pääsee museoon veloituksetta. Myös opas- tai avustuskoira on tervetullut.

Kouluille ja oppilaitoksille postitetaan näyttelyyn liittyviä tiedotteita ja työpajailmoituksia. Aineen taidemuseon museopedagoginen henkilöstö on aina valmiina keskustelemaan kasvattajien kanssa näyttelyihin ja museovierailuihin liittyvistä kysymyksistä. Opettaja voi ryhmänsä vierailua valmistellessaan halutessaan tutustua näyttelyyn etukäteen veloituksetta.

Museovierailun pituus on yleensä vähintään 45 minuuttia. Opettajan on hyvä valmistella luokkaa museovierailua varten innostavan ja miellyttävän museovierailun varmistamiseksi. Opettajan tulee olla läsnä koko museovierailun ajan.

Ryhmän suositeltava koko on noin 25 henkilöä. Aineen taidemuseon museopedagogisessa työssä toimii useampi henkilö, joten museossa voi vierailla kerralla useampi ryhmä.

Museovierailusta tulee nautittava, kun pitää mielessä muutaman perusasian:
Ulkovaatteet ja laukut jätetään vaatesäilytykseen. Näyttelytiloihin ei saa viedä kasseja ja eväät maistuvat parhaimmalta museokierroksen jälkeen.
Museossa saa katsella, kuunnella ja kuljeskella.
Museokäynti virittää keskustelua, joten museossa saa ja kannattaa jutella. Muut huomioiden, tietysti.
Taideteoksiin ei saa koskea. Koska taide voi yllättää ja tulla vastaan vaikka keskilattialla, museovierailun aikana kannattaa pitää kaikki aistit valppaana.
Museossa vierailulle ei ole aikarajoitteita. Museossa voi oleilla sen aukioloajan.
Museossa voi valokuvata omaan käyttöön ilman salamaa. Taideteoksien kuvaamisessa on huomioitava tekijänoikeudet. Kuvaa siis vain omaan käyttöösi.

Aineen taidemuseon henkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa museovierailuun liittyvissä kysymyksissä. Tervetuloa museoon!

Sivun alkuun