Autismiystävälliset ohjeet vierailun tueksi Aineen taidemuseossa

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Aineen taidemuseo » Tule meille » Autismiystävälliset ohjeet vierailun tueksi Aineen taidemuseossa

Autismiystävälliset ohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeet ja kuvat tukemaan Aineen taidemuseossa vierailemista ja siihen valmistautumista.

Tervetuloa Aineen taidemuseoon!

Ohjeiden sisältö:

1. Saapuminen museoon ja sisäänkäynti
2. Henkilökunta
3. Liput Aineen taidemuseoon
4. Siirtyminen näyttelyyn
5. Alakerran auditorio, wc ja oleskelutila
6. Jos tarvitset tauon
7. Tietoa näyttelyistä
8. Museovierailun päätteeksi

Aineen taidemuseo haluaa olla museo, jossa ymmärrämme erilaisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan. Haluamme tarjota kaikille asiakkaille yhdenvertaisen mahdollisuuden museovierailuun. Museossa on esteetön kulku näyttelyihin ja kaikkia asiakkaita palvellaan yhdenvertaisesti.

1. Saapuminen museoon ja sisäänkäynti

Tervetuloa Aineen taidemuseoon!
Aineen taidemuseo sijaitsee Tornion Länsirannalla, lähellä Ruotsin rajaa osoitteessa Torikatu 2. Aineen taidemuseo toimii Rajakartano-nimisessä rakennuksessa, jossa sijaitsee myös Tornion kirjasto. Rakennuksen on suunnitellut torniolainen arkkitehti Matti Porkka, rakennus valmistui vuonna 1985.

? Saavu museoon ja käytä sisäänkäyntiä, joka sijaitsee rakennuksen laidalla. Sisäänkäynnin tunnistat sen yläpuolella sijaitsevasta hopeanharmaasta teräsveistoksesta. Veistos on kuvanveistäjä Pekka Kauhasen tekemä ja sillä on leikkisä nimi ”Velj’puolj”.

Rakennuksen pääovet ovat automaattiset. Kuvassa niiden avauspainike on merkitty punaisella ympyrällä. Ovet avautuvat myös kahvasta vetämällä.

Saavut kirjaston ja museon yhteiseen aulaan. Aulasta löytyy kolme WC:ta, jotka ovat asiakkaiden käytössä. Voit myös halutessasi lainata pyörätuolia wc-tiloista.

Aulan oikealla laidalla on ovet, joista pääset sisälle Aineen taidemuseoon.

Saavut Aineen taidemuseon aulaan. Aineen taidemuseon aulassa on hissi, jolla pääset näyttelykerrokseen ja kahvilaan. Hissi sijaitsee taidemuseon ovien vieressä. Kuvassa oikealla näkyy taidemuseon infopiste ja lippukassa.

Hissi näyttelysaleihin ja kahvilaan sijaitsee vasemmalla puolella aulaa. Henkilökunta voi tarpeen tullen avustaa hissin käytössä.

Kuvassa näkyy hissin painikkeet. Alakertaan pääset painamalla hissin vihreää nappia. Näyttelysaleihin ja kahvilaan painamalla mustaa nappia. Muista pitää nappia pohjassa koko matkan ajan. Hissin sisällä löytyvät myös ohjeet sen käyttöön.

2. Henkilökunta

Aineen taidemuseon henkilökunnan tapaat ala-aulan palvelutiskiltä. Henkilökunta kertoo teille mielellään taidemuseon näyttelyistä ja tiloista. Henkilökunta vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin.

3. Liput Aineen taidemuseoon

Voitte ostaa liput Aineen taidemuseon alakerran kassalta tai näyttää Museokorttia tai muita alennukseen oikeuttavia todistuksia. Tervetuloa museoon!

4. Siirtyminen näyttelyyn

Nämä portaat johtavat museon yläkertaan ja näyttelytiloihin. Yläkerrasta löytyy myös museon kahvila. Kahvila sijaitsee portaiden yläpäässä oikealla. Huomioithan, että portaiden askelmat ovat hyvin matalat ja melko pitkän malliset.

Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa. Museon aulassa on pienoisnäyttely, johon on aina vapaa pääsy. Toisen kerroksen näyttelytiloihin voitte kulkea hissillä tai portaita pitkin. Kaikkiin näyttelysaleihin on esteetön kulku.

5. Alakerran auditorio, wc ja oleskelutila

Nämä portaat johtavat alakertaan ja auditorioon. Alakerrasta löytyy myös wc. Muistathan, että portaiden askelmat ovat matalat ja melko pitkän malliset.

WC
Ala-aulasta löydät kolme erillistä WC:ta. Ne sijaitsevat samassa kerroksessa auditorion kanssa.

Vaate- ja tavarasäilytys

Näihin naulakoihin voit jättää takkisi museovierailun ajaksi. Naulakoiden vierestä löydät WC:t. Lähtiessäsi museosta, muistathan ottaa takkisi ja muut henkilökohtaiset tavarasi mukaan naulakosta.

Auditorio

Tältä näyttää auditorion sisällä.

Vasemmalla on ovet, joista kulku auditorioon. Oikealla on portaat, jotka vievät yläkerran aulaan.

6. Jos tarvitset tauon

Kaikista hiljaisin ja rauhallisin paikka on museon alakerrassa sijaitseva tuoliryhmä. Se sijaitsee auditorion vieressä. lähellä alakerran WC-tiloja.

7. Tietoa näyttelyistä

Löydät näyttelytilasta esitteitä ja tekstejä. Voit lukea ja saada lisätietoa näyttelyistä ja taiteilijoista tekstien avulla.

Muistathan nämä asiat kun olet taidemuseossa!

  • Taideteoksiin ei saa koskea, paitsi jos henkilökunta antaa siihen luvan.
  • Voit ottaa kuvia ja videoita teoksista, kun et käytä salamaa ja muistat ottaa muut huomioon.
  • Voit kulkea näyttelyssä vapaasti ja olla siellä niin kauan kuin haluat.

8. Museovierailun päätteeksi

Aineen taidemuseon kahvila sijaitsee toisessa kerroksessa. Siellä asiakkaat voivat nauttia kupin lämmintä kahvia, teetä ja muita virvokkeita sekä nauttia hienosta näköalasta.

Museosta lähteminen
Tervetuloa uudestaan Aineen taidemuseoon! Ulko-ovien avausnappi löytyy ovenpielestä.