Lähellä – Nuorten kuratoima ko­koel­ma­näyt­te­ly

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Aineen taidemuseo » Näyttelyt » Menneet näyttelyt » Lähellä – Nuorten kuratoima kokoelmanäyttely

Lähellä – Aineen taidemuseon uuden ko­koel­ma­näyt­te­lyn ku­raat­to­rei­na ovat paikalliset nuoret

Taide on herättänyt vahvoja tunteita ja on ollut hyvä, että on saanut näyttää tunteita

Lähellä-näyttelyprojektiin osallistunut nuori

 Aineen taidemuseossa ystävänpäivänä 14.2.2024 avautunut kokoelmanäyttely Lähellä on valmistunut yhteistyössä ammattiopisto Luovi Tornion, Tornion Työvoimalasäätiön sekä Aineen taidemuseon Ystävät ry.n kanssa.

Näyttely on syntynyt puolen vuoden aikana säännöllisten tapaamisten yhteydessä, joissa on tutustuttu Aineen Kuvataidesäätiön ja Aineen taidemuseon kokoelmiin toiminnallisesti ja suunniteltu näyttelyä yhdessä.

Lähellä -näyttelyyn on nuorten toimesta valikoitunut erilaisia teoksia ystävyydestä. Näyttelyssä nähdään teoksia kahdeltakymmeneltäseitsemältä taiteilijalta. Vanhin näyttelyssä nähtävä teos on vuodelta 1880, Fredrik Ahlstedtin maalaus Taiteilijan vaimo piirtämässä ulkosalla ja tuorein teos on Raisa Raekallion ja Misha del Valin maalaus vuodelta 2021.

Aineen taidemuseo haluaa Lähellä-näyttelyllä muistuttaa siitä, että taidemuseo ja sen kokoelmat on tarkoitettu kaikkien yhteiseksi iloksi. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahasto.

Näyttelyssä nähdään teoksia taiteilijoilta:

Ahlstedt Fredrik, Collin Markus, Fredriksson Stig, Hakalahti Juhani, Helenius Ester, Raittila Tapani, Renvall Essi, Ruokokoski Jalmari, Särestöniemi Reidar, Tulla Pentti, Tang Raili, Keränen Markku, Niva Jussi, Alalääkkölä Sirpa, Pirilä Marja, Miettunen Sauli, Oikarinen Maaria, Rapinoja Anni, Tuominen Juhani, Särkijärvi Sirpa, Harju Liisa, Anoschkin Jasmin, Tuomi Juhani, Korkalo Tuomas, Reinhard Aurora, Raekallio Raisa & Del Val Misha

Näyttelytyöryhmä:

Anna-Liisa, Iina, Anna, Karita, Jatta, Jani, Timo, Elina, Saara, Työvoimalasäätiön Startti-pajan nuoret, Aineen taidemuseon Ystävät ry.

Lähellä – ko­koel­ma­näyt­te­ly
14.2.2024–2.6.2024