Aineen taidemuseo soveltuu monenlaisiin tapahtumiin, juhliin ja kokouksiin. Tiloista löytyy näyttelytilojen lisäksi esimerkiksi kahvila Café Aine, jossa esimerkiksi KalottJazz & Blues -festivaalin aikaan on järjestetty pienimuotoisia konsertteja, sekä auditoriotila, joka soveltuu esimerkiksi luento- ja seminaarikäyttöön. Juhlava ympäristö ja arkkitehtuuri sekä monipuoliset palvelut tekevät tilaisuudestanne varmasti ainutlaatuisen.

Auditorio

Aineen taidemuseo tarjoaa auditorion vuokrattavaksi luentoja ja seminaareja varten. Auditorio sijaitsee Aineen taidemuseon alakerrassa. Auditorio taidemuseon miljöössä tarjoaa arvokkaat puitteet erilaisten yritysten ja järjestöjen tapahtumia varten.

Auditorion kapasiteetti on noin 100 henkilöä.

Auditoriossa käytettävissä on muun muassa videoprojektori, kannettava tietokone, äänentoisto, nettiyhteys ja dvd-laitteisto. Tiloissa on induktiosilmukka, joka parantaa äänenlaatua. Valaistus on säädettävissä tarpeen mukaan ja käytössä pimennysverhot. Äänentoiston apuna ovat mikrofonit, kaksi käsimikrofonia ja yksi langaton solmiomikrofoni. Tilaan on mahdollista saada simultaanitulkkaus-välineistö.

Café Aine

Upealla näköalalla varustettu kahvila, joka toimii tilauksesta myös juhla- ja tapahtumapaikkana. Café Aine on auki Aineen taidemuseon aukioloaikojen mukaan, mutta vuokrattavissa myös muina aikoina sopimuksen mukaan. Kahvilasta saa esimerkiksi kokoustarjoilut ja kahvitukset. Tilat soveltuvat erinomaisesti isompiakin juhlatilaisuuksia varten.

Café Aineen kapasiteetti on noin 60 henkilöä.

Taidekasvatustila Valo

Aineen taidemuseon taidegrafiikantilat on nyt remontoitu palvelemaan paremmin taidekasvatustyötä, jossa grafiikan menetelmien lisäksi on mahdollisuus monipuolisesti käyttää taiteen eri tekniikoita. Taidekasvatustila Valo on varattavissa ja vuokrattavissa myös taidemuseon taidekasvatustyön ulkopuolisille ryhmille sekä kokous käyttöön ja soveltuu erinomaisesti myös opetustilaksi. Tilaan voi sijoittaa valkokankaan ja tykin.

Tilan kapasiteetti on noin 20 henkilöä.

Aineen taidemuseon käsikirjasto

Sisääntuloaulassa henkilökunnan toimistojen yhteydessä on käsikirjasto, jota voi käyttää pienimuotoisten palaverien ja kokousten pitämiseen. Tilaan voi sijoittaa tarvittavaa tekniikkaa sekä tilata kahvituksen.

Käsikirjaston kapasiteetti on noin 10 henkilöä.

Taidemuseon salit

Myös Aineen taidemuseon salit ovat vuokrattavissa. Erityisesti isoimmassa Aineen salissa on juhlava arkkitehtuuri ja konserttien kannalta upea akustiikka. Tilaan voi sijoittaa tarvittavaa tekniikkaa. Myös koko taidemuseotila on vuokrattavissa esimerkiksi juhlatilaisuuksia varten.

Aineen salin kapasiteetti noin 70 henkilöä.

Muiden salien kapasiteetti noin 50 henkilöä.

 

Erityishuomiot

Aineen taidemuseolla on seuraava hinnasto koskien tilojen vuokrausta:

Auditoriovuokra (sisäinen palvelualueille) 120,00 € /kerta/päivä
Auditoriovuokra (ulkoinen sis. alv 24 %) 200,00 € /kerta/päivä

Kahvion vuokra (sisäinen palvelualueille) 120,00 € /kerta/päivä
Kahvion vuokra (ulkoinen sis. alv 24 %) 200,00 € /kerta/päivä
Kahvion vuokra peritään, kun kyseessä on yksityistilaisuus, tilaisuus on avoinnaoloaikojen ulkopuolella, tilaisuudessa tarvitaan koko tila käyttöön tai sinne tarvitaan erillistä tekniikkaa ja järjestelyitä.

Taidekasvatustila Valon vuokra 30,00 € /kerta/päivä
Yhteisöiltä ja yhdistyksiltä 300,00 € /lukukausi, käyntikertoja 1/viikko

Työpajamaksut:
Tornion kaupungin ulkopuoliset koulut ja oppilaitokset 50,00 €/ ryhmä
Muut ryhmät 100,00 € /ryhmä
+ tapauskohtainen materiaalimaksu

Käsikirjaston vuokra 30,00 €/ kerta/päivä

Salivuokra (sisäinen palvelualueille) 120,00 € /kerta/päivä
Salivuokra (ulkoinen sis. alv 24 %) 200,00 € /kerta/päivä/sali
Aineen taidemuseon koko tilan vuokra 1000,00 € /kerta/päivä
Mikäli tilaisuuden luonne vaatii koko museon ja näyttelyiden sulkemista ulkopuolisilta asiakkailta, veloitetaan koko taidemuseotilaa koskeva tilavuokra.

Teleyhteydet
  • Taidemuseolla on käytössä vieras-WiFi
Saniteettitilat
  • WC-tilat löytyvät Aineen taidemuseon alakerrasta.
Kulkuyhteydet, pysäköinti
  • Aineen taidemuseolla on parkkipaikka. Kauppakeskus Rajallan parkkihallissa on kahden tunnin ilmainen pysäköinti, ilmaisen pysäköintiajan jälkeen jokainen alkava tunti on 1 €. Kauppakadun varrella sijaitsevalla hiekkakentällä on ilmainen parkkipaikka, sekä keskustan katujen varsilta löytyy ilmaisia sekä kiekollisia paikkoja.
  • Tornion Kaupunkilinja kulkee keskustan pääväyliä pitkin, esimerkiksi Keskikatua ja Länsirantaa pitkin.
  • Tornio-Haaparanta Matkakeskus 290 m
  • Tornion Taksi n. 700 m
  • Kemin rautatieasema 28,4 km
  • Kemi-Tornio lentoasema 23,9 km

 

Sivun alkuun