Juhlavuoden sävellys- ja sa­noi­tus­kil­pai­lu

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Kulttuuri » Tornio 400 vuotta » Juhlavuoden kilpailut » Juhlavuoden sävellys- ja sanoituskilpailu

Juhlavuoden sävellys- ja sa­noi­tus­kil­pai­lu

Tornion 400-vuotisjuhlavuodelle etsitään omaa biisiä! Tornion kaupunki järjestää yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorio Lappian kanssa avoimen sävellys- ja sanoituskilpailun, jonka tarkoituksena on juhlistaa suurta juhlavuotta musiikin keinoin, nostaa esiin taitavia säveltäjiä ja sanoittajia sekä saada juhlavuodelle oma sävellys. Voittajakappale esitetiin Tornio 400 juhlalähetyksessä 12.5.2021.

Finalisti kappaleet ovat nimeltään Kaduilla Tornion, Kotikaupunkini ja Tornion tahto. Äänestysaikaa on 2.5. saakka. Voittajabiisin tekijä palkitaan 800 eurolla. Kaikki kolme finalistia saavat myös Tornio-tuotepaketin.

Tornio sävellys- ja sanoituskisan voittajaksi valikoitui Kotikaupunkini-kappale 359 äänellä. Kappaleen säveltäjä Päivi Heikura-Gullsten ja sanoittaja Seppo Gullsten ovat torniolaisia pitkän linjan musiikintekijöitä. Voittajabiisin tekijä palkitaan 800 eurolla. Kaikki kolme finalistia saavat myös Tornio-tuotepaketin. Onnea voittajalle!

Kuuntele fi­na­lis­ti­kap­pa­leet
Kaduilla Tornion

Äänestä

Kotikaupunkini

Äänestä

Tornion tahto

Äänestä

Kilpailun kulku

Kilpailuun pystyi lähettämään omia sävellyksiä 28.12.2020–28.2.2021 välisenä aikana. Kilpailuun osallistui 32 kappaletta. Kiitos paljon osallistuneille! Monipuolinen musiikin ammattilaisista ja musiikin kuuntelijoista muodostuva esiraati valitsi kappaleista kolme finalistia. Musiikin monitoimimies Tuomas Lampela on sovittanut finalistikappaleet äänestystä varten Lappian orkesterille. Kappaleet laulaa Elina Haapaniemi.

Kilpailun säännöt

 • Kil­pai­lu­kap­pa­lei­den tulee olla laulettua musiikkia ja lau­lu­teks­tin kielenä suomi. Genre on vapaa.
 • Kil­pai­lu­kap­pa­lei­den tulee olla ennen jul­kai­se­mat­to­mia ja esit­tä­mät­tö­miä, ja kestoltaan noin 3–5 minuuttia.
 • Ar­vioin­nis­sa huomioidaan muun muassa se, miten biisissä on huomioitu Tornion kaupungin juhlavuosi ja Tornion eri­tyis­piir­tei­tä.
 • Tekijöiden ei tarvitse olla tor­nio­lai­sia tai tor­nio­lais­läh­töi­siä.
 • Tekijöitä voi olla useampia/kappale.
 • Tekijät voivat osallistua kilpailuun yhdellä tai useammalla teoksella.

Kilpailuun osallistuminen ja toimitettava materiaali

 • Materiaali on toi­mi­tet­ta­va 28.2.2021 mennessä säh­kö­pos­til­la: kult­tuu­ri­toi­mis­to@tornio.fi. Ai­he­kent­tään teksti: ”Tornio 400/Sävellys- ja sa­noi­tus­kil­pai­lu, kappaleen nimi”.
 • Vaadittavat materiaalit:
 • Kappale mp3-tiedostona nimettynä kappaleen nimellä, ei te­ki­jä­tie­to­ja.
 • Nuotti pdf-tiedostona nimettynä kappaleen nimellä, ei te­ki­jä­tie­to­ja. Nuotista on löydyttävä vähintään melodia ja soin­tu­mer­kin­nät Sanat nuottiin liitettynä ovat toivottavia, mutta eivät pakollisia.
 • Lauluteksti PDF-tiedostona nimettynä kappaleen nimellä, ei te­ki­jä­tie­to­ja.
 • Erillinen PDF-tiedosto, jossa on tekijöiden nimet, te­ki­jä­roo­lit, osoitteet, pu­he­lin­nu­me­rot ja säh­kö­pos­tio­soit­teet. Tiedoston nimeksi ”Kappaleen nimi_tekijät”.
 • Jokaisesta kilpailuun osal­lis­tu­vas­ta kappaleesta on lähetettävä oma sähköposti.

Lisätietoja 
Arto Kiimalainen, arto.kiimalainen@lappia.fi, p. 040 152 8432
Merja Stenberg, juhlavuoden koordinaattori, merja.stenberg@tornio.fi, p. 040 706 6637