Tornion juhlavuoden leivoksessa maistuu tyrnimarja
Juhlavuoden leivoskilpailu järjestettiin osana Tornion lähestyvää 400-vuotisjuhlavuotta. Kilpailun tarkoituksena oli innostaa leipurit ideoimaan juhlavuodelle oman nimikkoleivoksen. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Tornion kaupungin ja Ammattiopisto Lappian elintarvikeala kanssa. Kilpailun säännöissä arviointiperusteina olivat maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus ja tuotantoon soveltuvuus. Teeman osalta arvioinnissa oli leivoksen soveltuvuus juhlavuoden leivokseksi, sen alueellisuus sekä kotimaisten raaka-aineiden käyttö.
Kilpailuun osallistui yhteensä 18 reseptiä, joista raati valitsi finaaliin viisi. Kaikki finalistit olivat käyttäneet aikaa ja vaivaa upeiden leivosten suunnitteluun. Finalistileivoksien raaka-aineina oli käytetty monipuolisesti alueemme marjoja: mustikkaa, hillaa, puolukkaa, karpaloa ja tyrnimarjaa. Raati valitse lopulta yksimielisesti leivoskilpailun voittajaksi Eerika Myllynevan suunnitteleman tyrnileivoksen. Leivos ihastutti niin hienolla maullaan kuin viimeistellyllä ulkonäölläänkin. Leivoksessa on otettu huomioon paikallisuus ja leivos soveltuu tuotantoon. Kaikki viisi finalistia saavat palkinnoksi Tornio-tuotepaketin. Voittaja saa lisäksi 400euron lahjakortin valitsemaansa torniolaiseen liikkeeseen.
Kilpailun voittajaleivoksen resepti luovutetaan kaikille vapaaseen käyttöön. Voit ladata reseptin täältä.
Tornion kaupunki kiittää kaikkia leivoskilpailuun osallistuneita!