Lapset ja perheet

Museo on jännä paikka!

Tornionlaakson museon perusnäyttelyssä on monia lapsia kiinnostavia ja heille tarkoitettuja asioita: kurkistusluukkuja, monenlaisia eläimiä sekä lastennurkkaus, jossa saa kokeilla ja koskea. Siellä voi vaikkapa leikkiä vanhan ajan koulua ja kirjoittaa rihvelitauluihin, pukea isokokoisille paperinukeille oikeista kankaista tehtyjä vaatteita eri aikakausilta tai kokeilla mittaamista ja punnitsemista.

Omatoiminen museo­kier­ros lap­si­per­heil­le

Tornionlaakson museossa on tehty perheille suunnattu vihko, jota voi käyttää omatoimisen museokäynnin tukena. Lastenkierros-vihossa on paitsi selkokielisemmät tekstit, myös erilaisia kysymyksiä ja pieniä etsintätehtäviä. Aikuinen voi lukea vihkoa ääneen lapselle tai isommat lapset voivat käyttää sitä yksinään.

Omatoimisen lastenkierroksen avulla perheet voivat saada helpommassa muodossa tietoa itseään kiinnostavista kohdista. Näyttelyssä suunnistamista helpottavat värikuvat. Museon voi kiertää kokonaan tai poimia kierroksesta osia.

– Meillä käy paljon lapsiperheitä, ja haluamme tämän vihkosen avulla tehdä museokäynnistä helpomman vanhemmille tai isovanhemmille ja vielä mielenkiintoisemman lapsille, kertoo museolehtori Linda Vuollo.

Vihkoa saa lainata museon kassalta. Oikeassa sivupalkissa on linkki, josta pääset tarkastelemaan vihkoa etukäteen.