Kielet

Tornion kan­sa­lais­opis­tos­sa annetaan opetusta muun muassa suomen, englannin, espanjan, heprean, italian, kreikan, portugalin, ranskan, ruotsin, saamen, saksan ja venäjän kielissä.

Kielet

Uusimpien tutkimusten mukaan kielten opiskelu on aivovoimistelua parhaimmillaan. Vieraan kielen opiskelun on huomattu lisäävän lukemisen ja puheen sujuvuuden lisäksi myös älykkyyttä. Kielten opiskelu lisää kaikenikäisten aivojen muovautuvuutta, ja se voi jopa ehkäistä Alzheimerin taudin ja dementian puhkeamista.

Tornion kansalaisopistossa annetaan opetusta muun muassa suomen, englannin, espanjan, heprean, italian, kreikan, portugalin, ranskan, ruotsin, saamen, saksan ja venäjän kielissä vuosittain noin 35-40 kurssilla.

Tavoitteena on lisätä kiinnostusta eri kieliin ja kielten osaamiseen, edistää kansainvälistä kulttuurien tuntemusta ja kanssakäymistä sekä vahvistaa ammatillisia ja jatko-opintovalmiuksia ja tukea kielten harrastusta kaikissa ikäryhmissä opiskelijoiden omat tavoitteet huomioon ottaen.

Osa kielten kursseista toteutetaan verkko-opetuksena.

Tervetuloa! Welcome! καλωσήρθατε! Välkommen! בברכה! Willkommen! Bienvenida! Bures boahtin! Bienvenue! Velkommen! Benvenuto! Добро пожаловать! Bem-vindo!