Kaakamon esikoulu

Esikoulu sijaitsee Kaakamon kyläkoululla Alakaakamon ja Ylikaakamon kylien rajalla. Koulurakennus valmistui vuonna 1971 ja se on viimeinen kansakouluaikana Suomessa rakennettu koulu. 1-6 luokkien lisäksi koululla toimii kaksi esiopetusryhmää: perinteisen vuoden kestävän esiopetuksen lisäksi koululle on saatu kokeiluluontoisena kaksivuotinen esiopetus.

Koulun kaikki tilat, kuten liikuntasali ja pihalla sijaitseva peliareena ovat myös esikoulun käytössä. Esikoululaiset osallistuvat moniin koulun juhliin ja tapahtumiin.

Esikoulun toiminta-aika on kello 8.15-12.15. Esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta annetaan klo 6.30-17.00. 6-vuotiaille järjestetään koulukyydistys, jos esikoulumatka on yli 3 km.

Toimintamme perustuu valtakunnalliseen esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin, seudulliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan sekä Tornion kaupungin esiopetuksen toimintavuosisuunnitelmaan.

Kaakamon koulu sijaitsee metsäisellä kumpareella. Tutkimus ja oppimisympäristönä metsä on mitä parhain paikka lapsille ja sitä hyödynnetäänkin paljon eskarin toiminnassa. Syksyisin teemme tutkimusretkiä lähimetsiin ja talven tullen pääsemme huolletuille hiihtoladuille aivan koulun lähimaastoon.

Tervetuloa Kaakamon eskariin!

Sivun alkuun