Juho Könkkölä

Origameihin eri­kois­tu­nut Juho Könkkölä

Ensimmäisenä Lapin kullanmuru on origameihin erikoistunut Juho Könkkölä (s.1997). Könkkölä on asunut ja opiskellut Torniossa Lapin ammattikorkeakoulussa vuosina 2017-2020 , josta hän on valmistunut kuvataiteilijaksi. Könkkölä on harrastanut origamien tekoa jo lapsuudestaan. Juuri ennen Tornion residenssiin saapumistaan, Juho Könkkölän taideteokset olivat osa Amos Rexin ryhmänäyttelyä Generation 2020 Helsingissä. Könkkölän origamit keräävät huomiota myös sosiaalisessa mediassa ympäri maailmaa, Reddit-sivustolla elokuun lopussa julkaistut teoskuvat keräsivät hetkessä toistasataatuhatta tykkäystä.

”Amos Rexin näyttely oli mahtava kokemus. Torniossa odotan pohjoisessa oloa ja sitä miten tämä paikka inspiroi omaa työskentelyä. Täällä on niin paljon tilaa. Tosin olen ehtinyt vallata suuresta residenssitalosta varmaan jo kaikki pöydät ja lipastot origamien käyttöön. Saa nähdä loppuvatko pöydät talosta kesken”, Könkkölä kertoo tunnelmiaan Aineen taidemuseon vieressä sijaitsevassa Viippola-residenssissä.

Uniikkien origami-taideteosten työstäminen on hidasta, suunnittelutyö vie useita kuukausia ja taiteilija kertoo tekevänsä pitkää päivää halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Residenssijakson päätteeksi Könkkölä valmistaa näyttelyn Tornion keskustaan.

Lapin kullanmurut Juho Könkkölä
1.10. – 25.10.2020 Galleria Tila
Hal­li­tus­ka­tu 14
95400 Tornio

Lisätietoja:

Tuottaja, Amanda Hakoköngäs, amanda.hakokongas@tornio.fi, +358 (0)50 597 1189