Noora Ylipieti

Noora Ylipieti Lapin kul­lan­mu­ru­jen toukokuun re­si­dens­si­vie­raa­na

Aineen taidemuseon vieressä sijaitsevan Viippola-talon ateljee on toukokuun ajan täynnä pieniä maalauspohjia, kirkkaita värejä ja vampyyreita. Aineen taidemuseon Lapin kullanmurut näyttelyprojektin residenssivieraana on kuukauden ajan taiteilija Noora Ylipieti (s.1981). Ylipietin sukujuuret ovat pohjoisimmassa Lapissa, mutta taiteilija itse asuu ja työskentelee Espoossa.

Noora Ylipietin työskentelyssä ovat viime aikoina toistuneet sarjallisuus ja kokeellisuus, niin muodon kuin sisällön kautta. Maalaus on Ylipietin ensisijainen tekniikka, mutta sen rinnalle on tullut myös muita taiteen tekemisen muotoja. Lapin kullanmurut-projektiin Ylipieti päätti yhdistää sosiaalisen median, spontaanit kuvat ja käsinkirjoituksen. Teos rakentuu fyysiseen tilaan toukokuun aikana Tornion keskustassa, Hallituskadun tyhjässä liikehuoneistossa ja sen edistymistä voi seurata Instagramin kautta. Aineeton puoli– niminen installaatio sekä Instagramiin rakentuva kuvien ja sanojen tulva ovat Ylipietin mukaan suoria havaintoja ympäröivästä todellisuudesta, kaunistelematta.

Noora Ylipieti on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto ylipiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2017 ja opiskellut taidetta lisäksi Lahden taideinstituutissa ja Hyvinkään Taidekoulussa.

Noora Ylipietin näyttely Tornion keskustassa kävelykadulla osoitteessa Hallituskatu 3, on seurattavissa 6.5.-28.5.2021. Taiteilija työstää Aineetonta puoli-installaatiota sosiaalisessa mediassa päivittäin. Installaatio etenee kaikkina näyttelyn aukiolopäivinä. Teosta voi tarkastella haluamallaan tavalla joko paikan päällä Torniossa tai erillisinä osina. Aineeton puoli instagramissa: #aineetonpuoli

Lapin kullanmurut
Noora Ylipieti ”Aineeton puoli”
6.5.-28.5.2021
Hallituskatu 3, 95400 Tornio

Lisätietoja:

Tuottaja Amanda Hakoköngäs
amanda.hakokongas@tornio.fi
+358 (0)50 597 1189