Jaettu poissaolo / En delad frånvaro / A Shared absence Karin Keisu & Josse Thuresson

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Aineen taidemuseo » Näyttelyt » Menneet näyttelyt » Jaettu poissaolo / En delad frånvaro / A Shared absence Karin Keisu & Josse Thuresson
Kuva: Keisu&Thuresson, 2023, Who is the sleeper

Näyttely Jaettu poissaolo / En delad frånvaro / A Shared absence käsittelee tor­nion­laak­so­lai­seen iden­ti­teet­tiin liittyviä teemoja uneksimisen, pimeyden, nä­ky­mät­tö­myy­den ja näkymisen kautta.

Aineen taidemuseon vuoden 2024 ensimmäinen näyttely esittelee ruotsalaisen taiteilijaduon Karin Keisu (1995, Juoksengi, Ruotsi) ja Josse Thuresson (1992, Tukholma) uutta tuotantoa. Näyttelyn Jaettu poissaolo / En delad frånvaro / A Shared absence perustana on Selma Lagerlöfin kirja Peukaloisen retket (1906–1907) ja se kuinka Tornionlaakso sekä Suomen ja Ruotsin raja on tehty alkuperäisessä Lagerlöfin tarinassa täysin näkymättömäksi.

Karin Keisu ja Josse Thuresson ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2018. Heidän teoksensa yhdistelevät usein liikkuvaa kuvaa, tekstiä, installaatiota, veistoksia ja performanssia. Keisun ja Thuressonin teosten teemat liikkuvat kielen poliittisuudessa, queer-ajassa ja eri vähemmistöjen oikeuksiin liittyvien teemojen parissa.

Keisu ja Thuresson ovat opiskelleet Tukholmassa Konstfack University of Arts, Crafts and Design -koulussa sekä Oslossa ja Wienissä. Keisu ja Thuresson ovat pitäneet näyttelyitä mm. Österängensin taidehallissa, Kiirunassa Konstmuseet i Norr ja ovat olleet osa ryhmänäyttelyitä mm. Young Arctic Artists näyttelyssä Rovaniemellä Galleria Napassa sekä Luleå biennalessa Luulajan taidehallissa.

Näyttely avautuu torstaina 22.2.2024.

Taiteilijoiden työskentelyä on tukenut Konstnärsnämnden

Jaettu poissaolo / En delad frånvaro / A Shared absence
Karin Keisu ja Josse Thuresson
23.2.2024-12.5.2024
Aineen taidemuseo, Tornio