Kirjakassi- ja Kirjat kotiin -palvelut

Saat kirjat kotiin tuttavan noutamana tai kirjastosta tuotuna jos et voi itse asioida kirjastossa.

Etusivu » KULTTUURI JA VAPAA-AIKA » Kirjasto » Palvelut » Kirjakassi- ja Kirjat kotiin -palvelut

Kirjakassi- ja Kirjat kotiin -palvelut

Palvelut on tarkoitettu kaikille, jotka eivät esimerkiksi sairauden, vamman tai korkean iän takia voi itse asioida kirjastossa.

Kirjakassi-palvelussa kirjaston henkilökunta valitsee valmiiksi kassillisen aineistoa asiakkaan toivomusten ja kiinnostuksen mukaisesti. Kassin toimittaa asiakkaalle hänen valtuuttamansa henkilö.

Kirjat kotiin -palvelussa asiakas saa haluamansa aineiston kotiin kirjaston henkilökunnan toimittamana.

Käytettävissä on koko Lapin kirjasto -kimpan aineisto: kirjat, äänikirjat, elokuvat, aikakauslehdet, musiikki, isotekstiset kirjat, Celia-aineisto ja selkokirjat. Celia äänikirjapalvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on lukemiseste (näkövamma, heikentynyt näkö, lukivaikeus, kehitysvamma tai tilapäinen esim. sairauden aiheuttama lukemiseste). Äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla cd-soittimilla tai tietokoneilla.

Palvelut ovat maksuttomia. Laina-ajat ovat joustavat ja ne sovitetaan käyntikertojen mukaan.

Ennen palveluiden aloittamista asiakkaalle kerrotaan uuden palvelun toiminnasta, kysellään asiakkaan lukumieltymyksistä ja tehdään sopimus palvelun aloittamisesta. Palvelusta pyritään saamaan yksilöllistä ja jokaiselle asiakkaalle sopivaa. Palvelusopimus on mahdollista tehdä myös väliaikaisena esimerkiksi sairauden ajaksi.