Tornio 400 vanttuut -kisa

Tornion juhlavuoden vanttuut

Tornion juhlavuoden vantusvoittaja on selvinnyt! Tornion kaupunki halusi juhlavuoden kunniaksi nostaa paikallisia käsitöitä ja niiden harrastamista esille ja järjesti yhdessä Tornion käsityöharrastajien kanssa kaikille avoimen vanttuiden suunnittelukisan. Kisaan saatiin huikeat 57 ehdotusta. Kauniita malleja ovat suunnitelleet niin nuoret kuin vanhemmatkin käsityöharrastajat, jotka olivat inspiroituneet etenkin Tornionjoesta ja sen yli kulkevista silloista. Kilpailun kuusihenkinen esiraati koostui monipuolisesta käsityöharrastajien joukosta, joka valitsi osallistujien joukosta finaalin viisi vantusmallia.

Yleisö pääsi äänestämään vantuskisan voittajaa Tornio 400 – Meidän juhlavuosi facebook sivulla 1.-18.4 välisenä aikana ja ääniä kisassa annettiin yhteensä 777kpl. Voittajaksi äänestyksessä valittiin Paula Jussheikin suunnittelema Peilikuva-niminen vantusmalli. Jussheikki kertoi inspiroituneensa Tornion kaupungin siluetista ja vapaana virtaavasta joesta. Vanttuissa joki oli kekseliäästi kudottu liukuvärjätystä langasta ja se antoi kudottuun pintaa joen välkettä ja eloa. Äänestyksessä malli sai kiitosta siitä, että siihen oli vangittu Tornion tunnelmaa ja sielunmaisemaa.

Voittanut vantusmalli julkaistaan vapaaseen käyttöön Tornio-päivillä ja silloin halukkaat pääsevät kutomaan itselleen omat Tornio 400 -vanttuut. Voittaja palkitaan 200 euron ja loput finalistit 50 euron lahjakorteilla valitsemaansa torniolaiseen liikkeeseen.

Tornion kaupunki kiittää kaikki kisaan osallistuneita ja äänestäjiä!

Lataa neulonta ohje vanttuisiin tästä

Tornio 400-vanttuut: Peilikuva
Vantus finalistit