Krannikota

Koh­taa­mis­paik­ka kaupungin sydämessä.

Krannikota

Rajakaarella, Victoriantorin kupeessa, on grillikota, joka palvelee kuntalaisia grillaus- ja ajanviettopaikkana. Grillikotaa hyödynnetään myös Tornion kaupungin järjestämissä tapahtumissa, kuten uudenvuoden juhlassa. Kerrallaan kotaan mahtuu noin 25 henkeä.

Kodan nimestä järjestettiin keväällä 2019 nimikilpailu, johon saapui 71 ehdotusta. Lopullinen kisa käytiin viiden ehdotuksen välillä. Voittajaksi valikoitui 175 äänellä Krannikota.

Kodan on valmistanut torniolainen Timapuu Oy ja itse grillilaite on keminmaalaisen Polar Metallin käsialaa. Kota hankittiin osana Victoriantorin kehitykseen liittyviä hankkeita, joihin rahoitusta on saatu Leader Outokaira Tuottamhan ry:ltä.

Kodan varaaminen

Kodan avaimia säilytetään Tornion kaupungintalon alakerran asiakaspalvelupiste Kompassissa, josta sen voi noutaa 50 euron panttimaksua vastaan palveluaikoina eli arkisin klo 8–16. Panttimaksun voi suorittaa käteisellä tai kortilla, ja sen saa takaisin, kun avaimen palauttaa sovittuun ajankohtaan mennessä. Muuta vuokraa kodan käyttämisestä ei peritä.

Kotaa voivat varata käyttöönsä niin seurat kuin yksityishenkilötkin, kunhan kodan pääkäyttäjä on täysi-ikäinen. Kodan voi varata omaan käyttöön soittamalla Kompassin asiakaspalvelunumeroon tai asioimalla Kompassissa paikan päällä. Varaus raukeaa, mikäli avainta ei noudeta sovittuun ajankohtaan mennessä. Aluksi kodan voi varata päiväksi kerrallaan, mutta käyttöaikaa voidaan pidentää myöhemmin tarpeen ja kysynnän mukaan.

Yhteiset pelisäännöt kodan käyttöön

Kodan käyttäjä sitoutuu huolehtimaan siitä, että kota on käytön jälkeen samassa kunnossa kuin se oli ennen käyttöä, ja että kodan ovi tulee lukituksi. Siivousta varten kotaan on hankittu rikkalapio ja -harja sekä grilliharja. Ruuanvalmistukseen voi käyttää kodasta löytyviä halsteria, makkaratikkuja sekä grillipihtejä ja -lastaa. Sen sijaan tarvittavien polttopuiden hankinta on käyttäjän itsensä vastuulla. Käyttäjä on myös korvausvelvollinen mahdollisesti aiheuttamistaan vahingoista.

Tutustuthan Krannikodan käyttösääntöihin, kiitos!