Etusivu » Blogi » Kuulumisia Tapahtumien kehittäminen Torniossa-hankkeesta käsin

Kuulumisia Tapahtumien ke­hit­tä­mi­nen Torniossa-hankkeesta käsin

Ryhdyin pitkästä aikaa kirjoittelemaan Teille kuulumisia näin kesäkuun paremman puoliskon auringonsäteiden innoittamana täältä tapahtumahankkeen puolelta.

Kirjoittelin viimeksi kuulumisia joulukuussa, jolloin oli kovasti kaikkea meneillään. Eipä ole vauhti siitä hiljentynyt, niin paljon kaikkea on tekeillä ja tuloillaan. Joulun jälkeen olemme järjestäneet kehittämistyöpajoja, rakentaneet tapahtumajärjestäjän opasta, suunnitelleet kyselytutkimusta kävijä- ja sidosryhmille, vieneet eteenpäin uuden, poikkitaiteellisen PIOT -valotapahtuman suunnitelmia ja onpa sitä tapahtumakesääkin keritty työstämään ja markkinoimaankin jo.

Ehkä jo olettekin törmänneet Meän kesään katujen varsilla, paikallislehdissä ja sosiaalisen median kanavilla? Meän kesä on uusi yhteismarkkinointikanavana Tornion kesätapahtumille. Mallia testataan tänä kesänä, ja tietenkin toivomme, että sen ottaa myönteisesti vastaan niin meidän oman perän väki kuin ulkopaikkakuntalaiset!

Kävijä- ja sidosryhmätutkimuksessa saamme kallisarvoista tietoa, joka tukee tapahtumien kehittämiseen keskittyvää hanketta ja sen toimenpiteitä. Selvitämme esimerkiksi Tornion tapahtumien aluetaloudellista vaikutusta, mahdollisia sudenkuoppia sekä erilaisia kehitystarpeita. Kävijätutkimuksen avulla saamme tietoa siitä, miten tapahtumakävijät kokevat Tornion, mitä tarpeita heillä on ja miten tapahtumista voi kehittää yhä parempia. Tutkimuksessa katsotaan tarkemmin myös sitä, onko kaikkien kaupungin nykyisten tapahtumien järjestämistä syytä yhä jatkaa.

Elokuussa hankkeessa aloittaa parin kuukauden pestissä Senni Malila. Sennin päätyö on tuottaa sisältöä eli teksti- ja kuvamateriaalia kaupungin verkkosivujen yhteyteen avattavaan tapahtumajärjestäjän oppaaseen. Tapahtumajärjestäjän opas on sitten tulevaisuudessa kunnon työkalupakki, joka helpottaa niin paikallisten kuin ulkopaikkakuntalaisten tapahtumanjärjestäjien työtä.

Kuluneen kevätpuoliskon aikana on ollut ilo huomata, kuinka myönteisesti hankkeen toimenpiteisiin on suhtauduttu. Tietenkin niitä säröääniäkin matkaan mahtuu, mutta pääosin viestit ovat olleet pelkästään hyviä. Suuret odotukset kohdistuvat nyt marraskuun kuudenteen päivään, jolloin vietetään ensimmäistä kertaa poikkitaiteellista PIOT -valotapahtumaa ja sen päätapahtumapäivää. Olethan sinäkin jo huomannut tapahtumaan liittyvän valopilkkuhaasteen? Ota viimeistään nyt seurantaan niin Meän Kesä kuin marraskuun PIOT-tapahtuma. Laitan tähän alle linkit, joiden kautta pääsette sukeltamaan tapahtumasisältöihin.

www.meankesa.fi
www.piot.fi

Toivotan teille oikein hyvää ja lempeää Meän kesää!