Työ, yrittäminen ja elinkeinot Torniossa


Tornio on vilkas ja kehittyvä rajakaupunki, joka muodostaa Ruotsin Haaparannan kanssa kansainvälisen kaksoiskaupungin kahden valtakunnan rajalla. TornioHaparanda kaksoiskaupungissa on noin 12 500 työpaikkaa. Suurimpia työnantajia ovat mm. Outokumpu, Tornion ja Haaparannan kaupungit, Norrbottens läns landsting, Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia sekä IKEA.  

Alueella toimivien yritysten osaamisaloja ovat mm. metalli-, puutuote-, elintarvike- ja tekstiiliteollisuus sekä kauppa ja matkailu. Rajalla-alueen kauppakeskittymässä vierailee vuosittain 2-3 miljoonaa kävijää. Uusille liikenne- ja logistiikkapalveluille kaupunki tarjoaa luontaiset edellytykset hyvästä maantieteellisestä sijainnista johtuen. Tornion rajanylityspaikkojen kautta kulkee vuosittain arviolta 12 miljoonaa henkilöä. 

Suurimmat viime aikaiset elinkeinoelämän investoinnit ovat kohdistuneet mm. Outokummun Tornion tehtaille, tuulivoimaan sekä kauppaan ja matkailuun (mm. Rajalla-hanke, ydinkeskustan kehittäminen). Tornion Kromilaakson uusi yritysalue valmistui 2013 ja vuonna 2012 liikenteelle avautunut Haparandabanan uusi rautatie parantaa merkittävästi rautatieyhteyksiä Suomen ja Ruotsin välillä. Myös Tornion lähiseudulle on valmisteilla mittavia investointeja mm. energia-, teollisuus- ja matkailutoimialoille. 
 
Tervetuloa työhön tai yrittäjäksi Tornioon!

Tornion ja Haaparannan yhteiset elinkeinosivut internetissä


Bothnianbusiness.com  -internetsivusto kokoaa yhteen kaikki Tornion ja Haaparannan elinkeinopalvelut. 

 

Tornion kaupunki työnantajana / avoimet työpaikat:

Tornion kaupungin elinkeinojen kehittämisyhtiö / alueelliset yrityspalvelut

Yritysalueet ja tontit Torniossa

Tornion kaupungin julkiset hankinnat

Suomi-Ruotsi Rajaneuvontaa yrittäjille

Maaseutuelinkeinojen kehittäminen Torniossa ja Lapissa

Matkailu

Yrittäjäjärjestöt

Kauppakamari

Osaamiskeskusohjelma

Verkostot

Muut linkit

Haaparannan kaupungin elinkeinojen kehittämisyksikkö

 

Työttömät

 

Edellinen

Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä