Länsi-Pohjan seniorineuvonta

 


  

Länsi-Pohjassa halutaan helpottaa ikäihmisen sosiaali- ja terveyspalveluiden avun ja neuvonnan saantia. Lapin maakunnalle ollaan luomassa yhteistä ikäihmisten palveluneuvonta- ja ohjausmallia, jota pilotoidaan ensivaiheessa Länsi-Pohjan kuntien alueella (Kemi, Keminmaa, Simo, Tornio ja Ylitornio). Pilotin nimi on Länsi-Pohjan seniorineuvonta. Palvelu on käytettävissä 16.10.2017 – 31.1.2018.

Ikäihminen tai hänen läheisensä saa apua:

  • soittamalla yhteiseen neuvontanumeroon 016 46 91 555, ma-pe klo 9-14
  • asioimalla verkkosivuilla www.virtu.fi
  • käymällä lähipalvelupisteissä:

Kemi: Kemikammari, Keskuspuistokatu 1, ma-pe klo 9-15

Keminmaa: Seniorineuvonta, Järventaustantie 20, to-pe klo 9-11

Simo: Senioripiste, Terveysasema, Varkkermontie 1, to klo 9-11

Tornio: Kotihoitotoimisto, Sairaalakatu 1, ma-pe klo 8-15

Ylitornio: Kotihoito, Alkkulanraitti 4, ma-to klo 8-11.30

 

 

 

Toimiva kotihoito -tiedote

Länsi-Pohjan seniorineuvonta -tiedote

Seniorineuvonnan juliste

 

Lapin maakunnan yhteistä ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen mallia rakennetaan sosiaali- ja terveysministeriön ja sairaanhoitopiirien rahoittamassa Toimiva kotihoito Lappiin -hankkeessa, joka on osa ikäihmisten kotihoitoa uudistavaa ja kaikenikäisten omaishoitoa vahvistavaa hallituksen I&O-kärkihanketta.

Lapissa valmistaudutaan tulevaan sote- ja maakuntauudistukseen. Tarkoituksena on tehdä palveluista helposti saavutettavia, asiakkaiden tarpeisiin sopivia ja kustannusvaikuttavia. Sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihanke ja sen osana oleva Toimiva kotihoito Lappiin -hanke kestävät syyskuuhun 2018 saakka.

Palveluneuvonta ja –ohjausosion mallintamiseen osallistuvat Kemi, Keminmaa, Simo, Tornio ja Ylitornio, Rovaniemi, Sodankylä, Salla, Kemijärvi ja Enontekiö.

Lisätietoa: kehittäjäsosiaalityöntekijä, Toimiva kotihoito Lappiin -hanke, Sirkka Nissi-Onnela projektipäällikkö, Toimiva kotihoito Lappiin -hanke, Lahja Harju

 

Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä