Tornionlaakson museo järjestää Muonion yhtenäiskoulun 5. ja 6. luokkien oppilaille syksyllä 2022 yhteisöarkeologisen Menneisyyden metsästäjät Muoniossa -kurssin. Tutkimuksissa selvitetään, onko Muonion seurakunnan pappilan alueella ollut kirkko- tai saarnatupa, kuten vuoden 1785 tiluskartta kertoo. Samalla toivotaan saatavan esille jäännöksiä tilan varhaisvaiheista. Pappilan tontin tutkimuksiin osallistumisen lisäksi oppilaat pääsevät kurssilla vierailemaan lähialueen tunnetuilla muinaisjäännöskohteilla ja perehtymään laajemmin Muonion historian vaiheisiin.

Kurssi vahvistaa koululaisten paikallisidentiteettiä ja tukee kulttuuriperintökasvatusta. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Muonion seurakunnan ja Muonion yhtenäiskoulun kanssa, Suomen Kulttuurirahaston Mullankaivajat-apurahalla.

Kurssin yhteydessä järjestetään myös yleisölle avoin iltatilaisuus:

Avoimet kuopat / Menneisyyden metsästäjät Muoniossa
Ma 22.8., klo 18-20 Puthaanrannantie 14, 99300 Muonio

Tule tutustumaan arkeologisiin kaivauksiin Muonion Pappilaan! Kaivaukset ovat osa yhteisöarkeologista kurssia, jonka Tornionlaakson museo järjestää 15.–26.8.2022 Muonion yhtenäiskoulun 5. ja 6. luokkien oppilaille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumassa on kahvitarjoilu (vapaaehtoinen maksu seurakunnan hyväksi) ja mahdollisuus makkaranpaistoon.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kurssin kaivauksiin maanantaina 22.8.2022 klo 18–20 osoitteessa Puthaanrannantie 14. Tornionlaakson museon arkeologit ovat paikalla esittelemässä hanketta ja vastaamassa kysymyksiin. Tervetuloa!

 

 

Sivun alkuun