Etusivu » Ajankohtaista » Omnigym-ulkokuntosali koekäyttöön Pohjan stadionin ylätasanteelle elokuun alussa

Omnigym-ul­ko­kun­to­sa­li koekäyttöön Pohjan stadionin ylä­ta­san­teel­le elokuun alussa

Pohjan stadionin ylätasanteelle avataan elokuussa ulkokuntosali kuntalaisten koekäyttöön. Ulkokuntosalilla voi harjoitella Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla, jotka soveltuvat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta.

Ulkokuntosali on osa laitteista vastaavan Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Eurooppaa. 

– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä niihin ollaan, avaa Omnigym Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Laasio

Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan paikan päällä kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta.

Laitteiden käytöstä kerätään myös numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehdyt toistomäärät sekä mihin aikaan laitteita käytetään. Tiedot laitteiden käytöstä tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun.

Käyttöä mittaavat sensorit on asennettu laitteiden sisään, eikä paikalla kuvata ihmisiä tai tallenneta yksilökohtaisia tietoja. Saatu palaute ja käyttömäärätiedot jaetaan myös kunnalle.  

Ulkokuntosalille tulee yhdeksän erilaista liikuntalaitetta. Harjoittelu on maksutonta ja liikuntapaikka on avoinna 5.8.–8.9. Tämän jälkeen laitteet jatkavat matkaa seuraaville testipaikkakunnille.

Omnigym Oy toteuttaa Global User Studytutkimushankettaan vuosina 2020–2025 useassa Euroopan maassa. Tähän mennessä väliaikainen ulkosali on vieraillut jo yli 200 paikkakunnalla 10 maassa.