Etusivu » Ajankohtaista » Tornio avaa nuorille tietoa, tukea ja reittejä työelämään tarjoavan Ohjaamon

Tornio avaa nuorille tietoa, tukea ja reittejä työelämään tarjoavan Ohjaamon

Kaksi nuorta istuu puistonpenkillä, taustalla joki ja silta

Tornioon perustetaan nuoria kaikenlaisissa elämäntilanteissa opastava Ohjaamo. Ohjaamo on palvelupiste, josta alle 30-vuotiaat nuoret saavat monipuolisesti niin työhön, opiskeluun kuin arkeen liittyvää tietoa, tukea ja neuvontaa.

Ohjaamon tavoitteena on löytää nuorille sujuvia polkuja työelämään, nopeuttaa työn löytymistä ja lyhentää työttömyysjaksoja sekä näin vähentää työttömyyttä.

Ohjaamon perustaminen saa vauhtia 360 000 euron ESR-hankeavustuksesta. Paikkaa Ohjaamolle on suunniteltu Rajalla-kauppakeskuksen yhteyteen Länsirannalle, kertoo Tornion kaupungin työllisyyspäällikkö Samuel Juntunen.

– Ohjaamo avataan viimeistään ensi vuoden alussa, jos kaikki etenee suunnitellusti. Ennen sitä ohjelmassa on remontointia ja rekrytointeja, Juntunen kuvailee.

Ohjaamoon sijoittuu kolme Tornion kaupungin työllisyyspalvelujen nuorten asiakkuuksia hoitavaa työntekijää sekä kaksi hanketyöntekijää, jotka rekrytoidaan syksyn aikana. Lisäksi Ohjaamossa voi tavata esimerkiksi elinkeinoyhtiö Business Tornion, kaupungin nuorisotyön, Kelan ja Työvoimalasäätiön sekä Lappian, Peräpohjolan opiston ja Lapin ammattikorkeakoulun työntekijöitä. Ohjaamon ohjelmassa tulee olemaan esimerkiksi rekrytointitapahtumia, hakuinfoja, uraohjausta, yritysneuvontaa ja erilaisia pop up -tapahtumia.

Ohjaamo pyrkii osaltaan vastaamaan myös paikallisten työnantajien osaavan työvoiman tarpeeseen.

– Myös työnantajat voivat asioida Ohjaamossa kertomassa avoimista työpaikoista ja etsimässä työntekijöitä. Toivomme, että kynnys asioida Ohjaamossa on matala ja voisimme yhdessä hakea työnantajalle sopivaa ratkaisua työvoimatarpeeseen, Juntunen muistuttaa.

Ohjaamo parantaa työllisyyspalvelujen saavutettavuutta Torniossa. Nykyiselläänkin kaupungin työllisyyspalvelut palvelee asiakkaita ajanvarauksella kaupungintalolla, mutta Ohjaamon myötä nuorten asiointi helpottuu. Ohjaamoon voi pistäytyä ilman ajanvarausta ja saatavilla on erityisesti nuorten asioihin paneutuneen monialaisen verkoston laaja osaaminen.

Lisätietoja

Samuel Juntunen
työllisyyspäällikkö
p. 0400 295 121
samuel.juntunen@tornio.fi