Tornion tapahtumatukea vuodelle 2024 voi nyt hakea

Tornion tapahtumatukea vuodelle 2024 voi nyt hakea

Tapahtumat ovat tärkeitä Torniolle. Haluamme pitää huolta nykyisistä tapahtumistamme ja lisäksi innostaa toimijoita tekemään ja tuomaan Tornioon uusia tapahtumia. Tapahtumilla on tutkittu olevan vaikutusta kaupungin imagoon, veto- ja pitovoimaan sekä aluetalouteen. Omintakeiset ja meän henkeen istuvat tapahtumat ovat lämpimästi tervetulleita kaupunkiin ja haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä tapahtumajärjestäjien kanssa.

Toivomme Tornioon tapahtumia ja kannustamme tapahtumajärjestäjiä tuottamaan erilaisia tilaisuuksia, kuten messuja, näyttelyitä, markkinoita, festivaaleja ja viihdekonsertteja, urheilukilpailuja, urheilu-, liikunta- tai muut harrastetapahtumia, kulttuuritapahtumia, kokouksia, kongresseja, koulutustapahtumia, yleisölle avoimia juhlia, gaaloja.

Tapahtumatuki on kohdistettu isommille, aluetalouteen vaikuttaville tapahtumille. Etusijalla ovat tapahtumat, jotka edistävät Tornion veto- ja pitovoimaa sekä edistävät Tornion kaupunkistrategian toteutumista. Pienemmät, paikalliset tapahtumat voivat hakea tukea kaupungin vuosittaisista kulttuuri- ja liikunta-avustuksista. Tapahtumatukea ei myönnetä toimintaan, joka on jo saanut tukea jostain Tornion kaupungin toisesta tuki-instanssista (esim. Kulttuuri- tai liikunta-avustus).

Tukea voi hakea ympäri vuoden

Myönnettävän rahallisen tuen määrä perustuu Tornion kaupungin tapahtumatuen arviointikriteereihin. Tukea voi hakea ympäri vuoden, se on aina harkinnanvaraista ja tukea jaetaan talousarvion määrärahojen puitteissa.

Uusi tukimuoto, tapahtumatuki, pilotoitiin Torniossa vuonna 2023. Malli on kehitetty Tapahtumien kehittäminen Torniossa EAKR -hankkeen avulla. Tapahtumatuen myöntökriteerejä tarkistettiin tänä vuonna ja ne hyväksyttiin kaupunginhallituksen kokouksessa 19.2.2024.

Lisätietoja ja hakulomake täältä: www.tornio.fi/tapahtumatuki

Sivun alkuun