Etusivu » Ajankohtaista » Isopalon päiväkodin sisäilmaongelmat pakottavat lapset ja henkilökunnan väistötiloihin

Isopalon päiväkodin sisäilmaongelmat pakottavat lapset ja henkilökunnan väistötiloihin

Lapsi leikkii legopalikoilla.

Isopalon päiväkoti aiotaan sulkea kesäkuussa sisäilmaongelmien vuoksi. Päiväkodin ulkoseinien mikrobilöydökset ja kosteusvauriot aiheuttavat tiloissa sisäilmaongelmia ja terveyshaittoja, joita ei voi luotettavasti ratkaista remontoimalla jo käyttöikänsä lopussa olevaa rakennusta.

Päiväkotirakennukseen tehtiin helmikuussa kuntotutkimuksia avaamalla rakenteita. Huhtikuussa valmistuneet tutkimustulokset varmistavat, että huonokuntoiseksi tiedettyä rakennusta ei voi enää käyttää päiväkotitoimintaan vaan päiväkoti on lakkautettava.

Tornion kaupungin sivistyslautakunta käsittelee Isopalon päiväkodin kohtaloa kokouksessa torstaina 16. toukokuuta. Päiväkoti on määrä sulkea kesäkuun lopussa kesälomakauden alkaessa.

Isopalon päiväkodin lapsille ja henkilökunnalle kartoitetaan parhaillaan sopivaa väistötilaa. Väistötiloista tiedotetaan mahdollisimman pian.

Väistötiloja on tarkoitus käyttää, kunnes Kivirannalle valmistuu uusi, kunnallinen päiväkoti. Lopullista päätöstä uuden päiväkodin rakentamisesta ei kuitenkaan ole vielä tehty, vaan asia on parhaillaan valmisteltavana sivistyspalveluissa.

Isopalon päiväkoti on valmistunut 1979. Tiiliverhotun, puurakenteisen rakennuksen lämmöneristeenä on käytetty mineraalivillaa. Sisäverhous on maalattua kipsilevyä ja lattian pinnoite pääosin muovimattoa. Rakennuksessa on bitumihuopakatteinen harjakatto ja maanvarainen betonilaattaperustus sekä ns. valesokkelirakenne.

Lisätietoja

Sivistystoimenjohtaja Tarja Konola-Jokinen, tarja.konola-jokinen@tornio.fi tai p. 040 664 7787