Kaupunki ja Peräpohjolan opisto solmivat uuden kumppanuussopimuksen ja laajentavat yhteistyötä

Kaupunki ja Peräpohjolan opisto solmivat uuden kumppanuussopimuksen ja laajentavat yhteistyötä

Tornion kaupunki ja Peräpohjolan opisto jatkavat tiivistä yhteistyötä toisen peräkkäisen kolmevuotisen kumppanuussopimuksen puitteissa.

Kehitysjohtaja Sampo Kangastalo, vapaa-ajan ja kulttuurin sivistystoimenjohtaja Tarja Konola-Jokinen sekä Peräpohjolan opiston rehtori Tatja Karvonen ovat tyytyväisiä uuteen sopimukseen, jossa kaupungin ja opiston välinen yhteistyö on syventynyt ja löytänyt myös uusia muotoja.

Koulutukseen ja työelämään liittyvien teemojen rinnalle yhteiseen toimenpidesuunnitelmaan on nyt nostettu myös elämänlaatupalvelujen piiriin kuuluvia konkreettisia asioita, kuten liikuntaa ja tapahtumayhteistyötä. Myös keskustelu hankeyhteistyöstä on avattu, Konola-Jokinen ja Karvonen kertovat.

– Kaupungin ja opiston välinen yhteistyö on kehittynyt paljon ja keskusteluyhteys on hyvä. Olemme kumpikin tunnistaneet niitä ydinosaamisen alueita, joista on hyötyä yhteistyökumppanille, Karvonen kiittelee.

Kumppanuussopimuksen tärkein tavoite on vahvistaa Tornion elinvoimaa.

– Jokainen oppilaitos on pienessä kaupungissa tärkeä, samoin jokaisen asiantuntemus on tärkeää, Kangastalo perustelee kumppanuussopimuksen merkitystä.

Tärkeänä osana kumppanuussopimusta ovat jatkossakin opiskelijoiden työssäoppimiseen ja työllistymiseen liittyvät näkökulmat. Hyvät työelämäkokemukset työpaikoilla Torniossa vahvistavat nuorten halua jäädä Tornioon.

– Kannustamme siihen, että opiskelijat etsisivät työelämässä oppimisen paikkoja lähialueilta, Karvonen toteaa.

Kaupungin ja Peräpohjolan kumppanuussopimus on solmittu vuosille 2024–2026.

 

Kuva: Kehitysjohtaja Sampo Kangastalo, vapaa-ajan ja kulttuurin sivistystoimenjohtaja Tarja Konola-Jokinen sekä Peräpohjolan opiston rehtori Tatja Karvonen ovat tyytyväisiä kaupungin ja Peräpohjolan opiston väliseen uuteen kumppanuussopimukseen.

Sivun alkuun