Etusivu » Ajankohtaista » Musiikkiluokat juhlivat pyöreitä vuosia – tervetuloa 40-vuotisjuhlakonserttiin

Musiikkiluokat juhlivat pyöreitä vuosia – tervetuloa 40-vuotisjuhlakonserttiin

Hannulan koulun musiikkiluokilla käy tohina, sillä käsillä on iso ponnistus. Kevätlukukausi huipentuu kauan odotettuun musiikkiluokkien 40-vuotisjuhlakonserttiin heti vapun jälkeen torstaina 2. toukokuuta.

Hannulan koulun musiikkiluokilla eletään kihelmöivän jännittäviä aikoja. Oppilaat valmistautuvat parhaillaan musiikkiluokkien suureen 40-vuotisjuhlakonserttiin, jossa lavalle nousevat paitsi kaikki nykyiset oppilaat ja opettajat myös joukko entisiä, nyt jo aikuisia musiikkiluokan oppilaita.

Mukaan on saatu myös muutamia musiikkiluokkien jo eläköityneitä opettajia: Marketta Kostamo ja Tarja Vanhala johtavat kuoroja, Martti Mäntylä orkesteria.

Innostus järjestää yhteinen juhlakonsertti on käsinkosketeltava eikä ihme – onhan 40 vuotta hieno merkkipaalu.

Musiikkiluokan opettajat Aino Pohjanen (4. luokka) ja Pauliina Hirsivaara (6. luokka) ovat ylpeitä ja iloisia siitä, että musiikkiluokalle on tänäkin keväänä hakenut 18 oppilasta, vaikka ikäluokat pienenevät ja nuorten ajasta kilpailevat monet muutkin harrastukset.

– Musiikkiluokilta on ponnistanut vuosien varrella monia ammattimuusikoita, orkesterisoittajia, laulajia ja musiikinopettajia, yksi oikein valovoimainen näyttelijäkin, Pohjanen ja Hirsivaara tietävät.

Musiikkiluokka on varustettu monipuolisesti erilaisilla koulu-, rytmi-, laatta-, kosketin- ja bändisoittimilla. Pauliina Hirsivaara (oik.) ja Aino Pohjanen antoivat ääninäytteen patarummuilla, joita kuullaan myös musiikkiluokkien juhlakonsertissa.

Mo­ni­puo­li­ses­ti laulua, soittoa ja esiin­ty­mi­siä

Musiikkiluokkien taustalta löytyy 1970-luvun alussa perustettu, soittotunteja aikanaan järjestänyt Putaan Musiikkitukiyhdistys, jonka toiminta organisoitui musiikkiluokiksi vuonna 1983. Aiemmin musiikkiluokilla saattoi opiskella yläasteen loppuun saakka, nykyisin opetusta järjestetään vuosiluokilla 3–6.

Musiikkiluokalle voivat pyrkiä kaikki 2.-luokkalaiset kaikista Tornion kouluista.  

Opiskelu musiikkiluokalla noudattaa samaa opetussuunnitelmaa kuin muillakin luokilla. Musiikkia lukujärjestyksessä on kuitenkin neljä viikkotuntia, kun muilla sitä on vain yksi.

– Musiikkiluokalla oppilaat tekevät monipuolisesti kaikkea musiikkiin liittyvää – laulavat, soittavat soittimia, käyvät esiintymässä ja valmistelevat isompiakin projekteja, kuten musikaaleja. Esimerkiksi viime vuonna järjestimme koululaisoopperan yhteistyössä Kansallisoopperan kanssa, Pohjanen ja Hirsivaara kuvailevat.

Musiikkiluokka on varustettu monipuolisesti erilaisilla koulu-, rytmi-, laatta-, kosketin- ja bändisoittimilla.

– Tunneilla kaikki soittavat kaikkea. Osa musiikkiluokan oppilaista käy myös musiikkiopiston tai kansalaisopiston soittotunneilla, joilla voi valita oman soittimen ja soittaa sitä, opettajat kertovat.

Lämpimästi tervetuloa juhlakonserttiin!

Tornion musiikkiluokat 40 vuotta -juhlakonsertti järjestetään torstaina 2.5. klo 18 alkaen Hannulan koulun liikuntasalissa. Konsertti on ilmainen, ohjelmistossa on kappaleita vuosien varrelta. Väliajalla voi asioida vanhempainyhdistyksen ylläpitämässä kanttiinissa.