Tervetuloa tutustumaan Kukkolankosken kulttuuriympäristön suojeluatlakseen Kukkolankoskelle torstaina 11.4. klo 10 alkaen

Tervetuloa tutustumaan Kukkolankosken kulttuuriympäristön suojeluatlakseen Kukkolankoskelle torstaina 11.4. klo 10 alkaen

Kukkolankosken rakennettua ympäristöä sekä aineetonta kulttuuria tarkasteleva kulttuuriympäristön suojeluatlas on valmistunut. Suojeluatlas esitellään yleisölle Siikakartanossa Kukkolankoskella torstaina 11. huhtikuuta klo 10 alkaen. Esittelylle ja keskustelulle on varattu aikaa kello 12.30 saakka. Tilaisuus on kaikille avoin.

Suojeluatlas tukee Kukkolankosken alueen kestävää kehittämistä, joka on yksi Tornion kaupunkistrategiaan nostetuista kärkihankkeista. Suojeluatlasta hyödynnetään niin alueen asemakaavoituksen valmistelussa, riippusiltahankkeessa kuin pyrkimyksissä saada perinteinen lippokalastus Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Suojeluatlaksen ovat laatineet yhteistyössä Tornion kaupungin kaavoitus- ja mittauspalvelut, Tornionlaakson museo ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön maisterivaiheen opiskelijat. Arkkitehtiopiskelijat ovat tutkineet ja dokumentoineet Kukkolankoskea sanallisesti, valokuvaten ja piirtäen syksyllä 2023. Suojeluatlaksessa hyödynnetään myös asukkaiden ja kiinteistönomistajien vanhoja valokuvia, lehtileikkeitä ja tietoa alueen rakennusten historiasta.

Suojeluatlas julkaistaan sähköisenä versiona ja se tulee ladattavaksi Tornion kaupungin verkkosivuille esittelytilaisuuden jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja

Kaupunginarkkitehti Harri Ryynänen, harri.ryynanen@tornio.fi tai p. 040 704 8720.

Sivun alkuun