Etusivu » Ajankohtaista » Tornio otti käyttöön pyöräedun, kestäviä kilometrejä kertyy henkilöstölle hyvää vauhtia

Tornio otti käyttöön pyöräedun, kestäviä kilometrejä kertyy hen­ki­lös­töl­le hyvää vauhtia

Olemme ottaneet käyttöön henkilöstön työsuhdepyöräedun, jonka avulla tuemme henkilöstön liikunnallista elämäntapaa ja kestävää työmatkailua.

Henkilöstö on ottanut työsuhdepyörät innolla vastaan ja jo noin kaksisataa kaupungin työntekijää on ilmoittautunut edun piiriin. Ensimmäisten joukossa uusilla pyörillään ovat rullanneet töihin suurtalouskokki Birgitta Keskitalo, tietohallinnon suunnittelija Saija Kurtti sekä tietohallintopäällikkö Henna Ekonoja.

Työsuhdepyöräksi voi hankkia tavallisen tai sähköavusteisen pyörän. Saija ja Henna valitsivat menopeliksi sähköavusteiset maastopyörät, Birgitta puolestaan kurvaa töihin kaupunkipyörällä, joka liikkuu puhtaalla lihasvoimalla.

Työsuhde-etu kannusti kolmikkoa päivittämään vanhat pyörät uusiin, uudet pyörät puolestaan innostavat niin työmatka- kuin vapaa-ajan pyöräilyyn. Työmatkaa Birgitalla, Saijalla ja Hennalla on jokaisella noin 7–11 kilometriä suuntaansa. Matkamittareihin on kertynyt uusilla pyörillä yhteensä jo reilut kolmesataa kilometriä.

– Pyrin ajamaan töihin pyörällä kesäaikana aina, kun se vaan on mahdollista. Pyöräilen paljon myös vapaa-ajan reissuilla, joilla pyörä on aina mukana, Henna kertoo.

Birgitta pyöräilee kesät, talvet ja hankki uuteen työsuhdepyöräänsä myös talvirenkaat. Lapsen pyörä on usein aisalla kiinni äidin pyörässä. Vauhdin hurmasta ja pyörällä liikkumisen helppoudesta nauttii koko perhe.

– Kesällä on haaveissa kiertää Pohjolan rengastie, jos vaan aikaa riittää. Saariston rengastietä olemme jo kokeilleet, suosittelen!

Saija on valinnut oman pyöränsä maaston mukaan. Ylläksen reiteillä pyöräilevälle on tärkeää, että matkanteko ei tyssää kiviin ja juurakoihin ja että pyöräily maastossa on mahdollista myös talvella.

– Tämä on eFatbike eli ”sähköläski”. Ei tunnu pomput! Sähköavusteisuus myös keventää nousuja, joita reiteillä on paljon, Saija iloitsee.

Pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa vuosittain aina 1 200 euroon asti. Pyöräedun kustannus Tornion kaupungille työnantajana on noin 27 000 euroa vuodessa.

Toivotamme kaikille letkeän nautinnollista ja turvallista pyöräilykesää!

Lisätietoja pyöräedusta

Henkilöstöpäällikkö Salla Kivelä, salla.kivela@tornio.fi, p. 040 645 9660