Ehdotus koirapuistosta Kokkokankaalle osallistuvan budjetoinnin voittajaksi

Ehdotus koirapuistosta Kokkokankaalle osallistuvan budjetoinnin voittajaksi

Ehdotus uuden koirapuiston perustamisesta ja koirankakkaroskisten lisäämisestä Kokkokankaan-Kirkonmäen alueelle on voittanut vuoden 2024 osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksen.

Kuntalaisäänestys oli avoinna otakantaa.fi-palvelussa helmikuun ajan. Äänestys oli avoin kaikille torniolaisille ja siinä annettiin yhteensä 527 ääntä.

Osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksen tulos on seuraava:

  • Koirapuisto Kokkokankaan-Kirkonmäen alueelle sekä lisää koiranjätösroskiksia 237/527
  • Skeittikalusteita kaupungin keskustaan 120/527
  • Kuntoiluvälineet Kokkokankaan kuntoportaiden läheisyyteen 83/527
  • Valaistu pulkkamäki Kokkokankaan koulun piha-alueelle 67/527
  • Kuntoiluvälineet Puuluodon urheilukeskuksen alueelle 20/527

Voittajaehdotuksen takana on torniolainen Heli Lindholm, joka osallistui osallistuvan budjetoinnin ideahakuun syyskuussa 2023 otakantaa.fi-palvelussa. Lindholm totesi ehdotuksessaan, että koirapuisto toisi iloa ja yhteisöllisyyttä alueelle ja koirankakkaroskikset siistisivät myös ympäristöä.

– Useampi koiranulkoiluttaja varmasti osallistuisi keräämällä lemmikkinsä jätökset, jos roskiksia olisi useampi. Esimerkiksi uusimmilla asuinalueella Ainolanvainiolla on roskis vain leikkikentällä, sinne ei viitsi koirankakkapusseja kantaa, Lindholm perusteli ehdotustaan.

Koirapuiston perustamisesta vastaa käytännössä tekniset palvelut. Torniossa on entuudestaan jo kaksi koirapuistoa, joista toinen sijaitsee Suensaaressa ja toinen Kivirannalla.

Voittajaehdotuksen tehnyt Heli Lindholm palkitaan Tornio-päivillä toukokuussa. Seuraava kaikille kuntalaisille avoin ideahaku vuoden 2025 osallistuvan budjetoinnin toimenpiteiden osalta järjestetään syksyllä 2024.

Lisätietoja

Hyvinvointisuunnittelija Jaana Sahi, p. 040 652 6991 tai jaana.sahi@tornio.fi

Lue lisää

Sivun alkuun