Etusivu » Ajankohtaista » Ehdotus liikennepuiston leikkivälineiden uusimisesta on voittanut osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksen

Ehdotus lii­ken­ne­puis­ton leik­ki­vä­li­nei­den uusimisesta on voittanut osal­lis­tu­van bud­je­toin­nin kun­ta­lai­sää­nes­tyk­sen

Pieni tyttö ajaa polkuautolla

Ehdotus liikennepuiston leikkivälineiden uusimisesta on voittanut vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksen.

Kuntalaisäänestys oli avoinna otakantaa.fi-palvelussa helmikuun ajan. Äänestys oli avoin kaikille torniolaisille ja siinä annettiin yhteensä 424 ääntä.

Osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksen tulos on seuraava:

  • Lii­ken­ne­puis­ton leik­ki­vä­li­nei­den uusiminen 100/424
  • Skeit­ti­ka­lus­tei­ta entisen linja-autoaseman ympäristöön 84/424
  • Ilmaiset happy hour -uintivuorot uimahalliin kerran tai kaksi kertaa viikossa 79/424
  • Yksin kotona asuville ikäih­mi­sil­le tar­koi­tet­tu­ja tuettuja matkoja ja ilmaisia si­sään­pää­sy­jä Aineen tai­de­museoon ja Tor­nion­laak­son museoon 57/424
  • Nuorten kesäinen kulttuuri- ja tai­de­ta­pah­tu­ma, jonka nuoret ideoivat ja toteuttavat yh­teis­työs­sä nuo­ri­so­toi­men kanssa 48/424
  • Kolme edes­ta­kais­ta bussivuoroa Tornion ja Kemin välille lauantaisin vuoden ajaksi 24/424
  • Kun­toi­lu­lait­tei­ta Pikisaareen 21/424
  • Taidekerhon pe­rus­ta­mi­nen ylä­kou­lui­käi­sil­le Aineen tai­de­museoon 8/424
  • Lai­nat­ta­vien äänikirjan kuun­te­lu­lait­tei­den hankkiminen kirjastoon 3/424

Voittajaehdotuksen takana on torniolainen Lotta Juopperi, joka osallistui osallistuvan budjetoinnin ideahakuun lokakuussa 2022. Lämpimät onnittelut!

Juopperi totesi ehdotuksessaan, että liikennepuiston kalusto on kulunutta ja osin huonokuntoista ja että kalusteiden uusimisesta olisi iloa monille lapsille.

– Kävijöitä olisi varmasti myös enemmän, kun puitteet olisivat kunnossa, Juopperi perusteli ehdotustaan.

Liikennepuiston leikkivälineiden uusimisesta vastaa käytännössä tekniset palvelut, josta arvioidaan, että lapset pääsevät testaamaan liikennepuiston uusittuja leikkivälineitä jo kesällä.

Voittajaehdotuksen tehnyt Lotta Juopperi palkitaan Tornio-päivillä toukokuussa. Uusi kaikille kuntalaisille avoin ideahaku vuoden 2024 osallistuvan budjetoinnin kohteiden osalta järjestetään syyskuussa 2023.

Suuret kiitokset kaikille vuoden 2023 ideahakuun ja kuntalaisäänestykseen osallistuneille!

Lue lisää

Osallistuva budjetointi Torniossa

Osallistuva budjetointi

Osallistuvassa budjetoinnissa torniolaiset ideoivat ja päättävät äänestämällä, miten 20 000 euroa käytetään torniolaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämiseen sekä kaupungin viihtyisyyden, yhteisöllisyyden ja elinvoiman parantamiseen.