Etusivu » Ajankohtaista » Osallistuvan budjetoinnin äänestys on ratkennut – määrärahalla hankitaan uusia penkkejä, roskiksia, keinuja ja pöytäryhmiä

Osal­lis­tu­van bud­je­toin­nin äänestys on ratkennut – mää­rä­ra­hal­la hankitaan uusia penkkejä, roskiksia, keinuja ja pöytäryhmiä

mies istuu puistonpenkillä joen rannassa kesällä

Tornion kaupungin osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestys vuoden 2022 osalta on ratkennut: keskustaa ja lähialueita koristavat pian uudet puistonpenkit, roskakorit, keinut ja pöytäryhmät!

Osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestys järjestettiin lokakuun alkupuoliskolla. Vaihtoehtoja oli kolme ja kisa niiden välillä äärimmäisen tiukka. Äänestyksen voittanut ehdotus keräsi yhteensä 151 ääntä, vain kuusi ääntä enemmän kuin toiseksi tullut ehdotus kahden uuden Muksubussin hankkimisesta (145 ääntä). Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui ehdotus ilmaisista happy hour -uintihetkistä Tornion uimahallissa (138 ääntä).

Penkkien ja roskisten lisäksi rahaa riittää keinuihin ja pöy­tä­ryh­miin

Vuodelle 2022 varattu osallistuvan budjetoinnin määräraha, 20 000 euroa, käytetään aikailematta, sillä vuosi lähestyy jo loppuaan. Määrärahalla voidaan hankkia yhteensä 23 penkkiä, kymmenen roskakoria kiinnityksineen, kaksi keinua sekä kaksi esteetöntä pöytäryhmää.

– Tilaukset tehdään tämän vuoden puolella ja asennus kevään ja kesän aikana 2023, kertoo vs. puistomestari Pirjo Kristo.

Pöytäryhmille löytynee paikka möljältä, keinujen sijoittelua mietitään vielä. Penkkejä sijoitellaan ympäri kaupunkia esimerkiksi Itärantaan, Miukkiin, Hallituskadulle, Kokkokankaalle, Pikisaareen ja Mörrinpuistoon. Lisäksi penkkejä sijoitellaan rantareiteille, jotka kulkevat Greenlinelta parkourpuistoon ja vanhalta sillalta koirapuistoon. Puistonpenkeistä tulee paljon toiveita kuntalaisilta.

– Uusia penkkejä laitetaan huonokuntoisten tilalle samoihin paikkoihin, joissa niitä tälläkin hetkellä on. Lisäksi olemme halunneet kuunnella kuntalaisten toiveita. Miukki, Kiviranta ja Kokkokangas ovat alueita, joille on tulossa uusia penkkejä. Vielä toki otetaan toiveita vastaan, Kristo jatkaa.

Ideoita kasassa 230, uusi äänestys luvassa tammi-helmikuussa

Äänestyksen rinnalla kuntalaisilta kerättiin ideoita osallistuvan budjetoinnin toimenpiteiksi vuonna 2023. Ideoita kertyi 230.

Seuraavassa vaiheessa ideoita arvioidaan ja kehitetään työryhmässä, jossa on edustus niin teknisistä palveluista, sivistyspalveluista kuin keskushallintopalveluista. Työryhmä peilaa ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin periaatteisiin ja kriteereihin ja tarvittaessa esimerkiksi yhdistelee samankaltaisia toimenpiteitä laajemmiksi kokonaisuuksiksi.

Työryhmän työskentelylle on varattu aikaa vuoden loppuun saakka. Tämän jälkeen tammi-helmikuussa on luvassa uusi kuntalaisäänestys vuonna 2023 toteutettavien osallistuvan budjetoinnin toimenpiteiden osalta.

Arvonnassa voit­ta­neil­le Tornio-ämpärit

Osallistuvan budjetoinnin äänestys ja ideahaku järjestettiin 3.-16.10.2022 välisenä aikana verkossa otakantaa.fi-palvelussa sekä paperilomakkein Tornion kaupungin toimipisteissä ja syysmarkkinoilla. Kaikkiaan ääniä ja ideoita kertyi 457 kappaletta, joista noin kolmesataa jätettiin Tornion kaupungin teltalla Tornion perinteisten syysmarkkinoiden aikaan.

Kaupungin teltalla oli mahdollisuus osallistua myös arvontaan, jossa palkintona oli Tornio-ämpäreitä. Arvonta on suoritettu ja siinä voittaneille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Kiitos kaikille äänestykseen, ideahakuun ja arvontaan osallistuneille sekä kaupungin teltalla pistäytyneille!

Lue lisää