Etusivu » Ajankohtaista » Uusi koirapuisto perustetaan metsäiselle alueelle Neulojankadun päähän

Uusi koirapuisto perustetaan metsäiselle alueelle Neulojankadun päähän

koira juoksee joen rannassa vihreällä nurmella syksyllä, taustalla kaupunkimaisemaa

Uudelle koirapuistolle on löytynyt paikka Neulojankadulta hiihtoparkin vierestä. Teknisten palvelujen lautakunta päätti koirapuiston sijainnista viimeisimmässä kokouksessaan keskiviikkona 9.5.

Tekniset palvelut on kartoittanut vaihtoehtoisia alueita koirapuistolle sen jälkeen, kun ehdotus uudesta koirapuistosta ja koirankakkaroskisten lisäämisestä Kokkokankaan-Kirkonmäen alueelle voitti osallistuvan budjetoinnin äänestyksen helmikuussa. 

Alkuperäisessä osallistuvan budjetoinnin ehdotuksessa koirapuistoa esitettiin Kokkokankaalle pitserian takana sijaitsevalle alueelle. Sen rinnalla tarkasteltiin kuitenkin myös kuutta muuta vaihtoehtoista sijaintia. Parasta sijaintia puntaroitiin muun muassa maanomistuksen, pinta-alavaatimusten, saavutettavuuden, pysäköintimahdollisuuksien, ympäröivien asuinalueiden kuin kaavamerkinnän näkökulmasta.

Sijainti Neulojankadun päässä vastaa kuntalaisten aiemmin esittämiin toiveisiin metsäisestä koirapuistosta. Paikka on muutenkin rauhallinen ja siellä on jo pysäköintialue.

– Alueen välittömässä läheisyydessä ei myöskään ole asuintaloja, joten koirapuiston äänet ja liikenne eivät aiheuta häiriötä asutukselle, puistomestari Henna Lauhikari perustelee.

Osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksessä annettiin tänä vuonna yhteensä 527 ääntä, joista koirapuistoehdotus keräsi lähes puolet (237 ääntä). Voittajaehdotuksen esitti torniolainen Heli Lindholm, joka totesi, että koirapuisto toisi iloa ja yhteisöllisyyttä alueelle ja koirankakkaroskikset siistisivät myös ympäristöä.

Lue lisää

Osallistuva budjetointi

Kuva: Ehdotus uuden koirapuiston perustamisesta ja koirankakkaroskisten lisäämisestä Kokkokankaan-Kirkonmäen alueelle voitti vuoden 2024 osallistuvan budjetoinnin kuntalaisäänestyksen. Kuva on syksyllä 2022 avatusta Kivirannan koirapuistosta.