Osallistuvan budjetoinnin ideahakuun saapui 69 ehdotusta, seuraavaksi alkaa arviointi- ja kehittämisvaihe

Osallistuvan budjetoinnin ideahakuun saapui 69 ehdotusta, seuraavaksi alkaa arviointi- ja kehittämisvaihe

Osallistuvan budjetoinnin ideahakuun on saapunut 69 ehdotusta. Ideoita kerättiin kuntalaisilta syyskuun ajan otakantaa.fi-palvelussa. Kiitos kaikille ideahakuun osallistuneille!

Tänä vuonna ideahaussa painottuvat selkeästi asumiseen ja ympäristöön sekä kulttuuriin ja vapaa-aikaan liittyvät ehdotukset. Monet ehdotukset liittyvät yhteisten kuntoilu- ja ulkoilupaikkojen ja -reittien viihtyvyyden ja toimivuuden kehittämiseen, kaupunkiympäristön elävöittämiseen ja kaunistamiseen sekä kaikenikäisten torniolaisten monipuolisten harrastusmahdollisuuksien edistämiseen.

Seuraavassa vaiheessa kaupungin toimialojen asiantuntijoista koostuva osallistuvan budjetoinnin tiimi arvioi ja jatkokehittää kuntalaisten tekemiä ehdotuksia. Arviointivaihe jatkuu loka-marraskuun ajan, ja päätös jatkoon etenevistä ehdotuksista tehdään joulukuussa.

Äänestykseen etenevät sellaiset ehdotukset, jotka täyttävät osallistuvan budjetoinnin kriteerit ja tukevat toteutuessaan kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä kaupungin viihtyisyyttä, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa.

Ehdotukset, jotka eivät täytä osallistuvan budjetoinnin periaatteita, karsiutuvat arviointivaiheessa. Toisaalta joitakin yksinään huonosti toimivia ehdotuksia voidaan esimerkiksi yhdistellä toisten samaan aihepiiriin tai kokonaisuuteen liittyvien ehdotusten kanssa, jos näin saadaan aikaan paremmin osallistuvan budjetoinnin tavoitteita vastaavia kokonaisuuksia.

Kuntalaisäänestys jatkoon edenneiden ehdotusten välillä järjestetään helmikuussa 2024 otakantaa.fi-palvelussa. Äänestystulos julkistetaan maaliskuussa ja voittajaehdotus toteutetaan vuoden 2024 aikana. Voittajaehdotuksen toteuttamiseen on varattu 20 000 euron suuruinen osallistuvan budjetoinnin määräraha.

Osallistuvan budjetoinnin ideahaun yhteydessä järjestetty Tornio-tuotepakettien (5 kpl) arvonta on suoritettu ja kaikille voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Lue lisää

Osallistuva budjetointi

Sivun alkuun